Ana içeriğe atla

AFSAD’a Teknik Destek

24 Aralık 2018

Ankara Kalkınma Ajansının 2018 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneğine (AFSAD) eğitim desteği verilecek.

Ankara Kalkınma Ajansı ile Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği (AFSAD) arasında Teknik Destek Sözleşmesi imzalandı. "Portfolyo Hazırlama, Sergi Düzenleme ve Küratör Eğitimi İle Daha Güçlü Fotoğraf Etkisi Yaratmak" başlıklı eğitim programı ile 2018 yılında 40. yaşını kutlayan AFSAD, kurumsal yeterliliğini artırarak çalışmalarını yaygınlaştırmayı amaçlıyor.

Amatör ve profesyonel çok sayıda fotoğrafçının üyesi olduğu, kamu yararına çalışan dernek statüsüne sahip olan dernek, üyelerine temel bilgilerden ileri fotoğrafçılık tekniklerine yönelik atölye eğitimleri veriyor. AFSAD, alacağı teknik destek ile çalışma alanını geliştirecek.

Fotoğraf Sanatı Yaygınlaştırılacak

Alınacak eğitim ile fikirden uygulamaya sergi, temanın yaratıcılıkla bileştirilmesi, portfolyo oluşturma, küratörlük süreci, sergi albümü hazırlama konularında yetkinlik artırılacak. 40 kişinin eğitimlerden faydalanacağı program ile Ankara'da fotoğraf sanatının geliştirilmesi ve Ankara'nın kültürel mirasının fotoğraflar aracılığıyla gelecek kuşaklara aktarılması amaçlanıyor. Öte yandan, edinilecek yetkinlikler ile Ankaralı fotoğraf sanatçılarının ulusal ve uluslararası sanatsal platformlarda daha fazla yer alması hedefleniyor.