Ana içeriğe atla

ABD Merkezli "ic2 Enstitüsü"nden Ankara Kalkınma Ajansı'na ziyaret

16 Kasım 2012

Bilkent Cyberpark, University of Texas- ic2 Institute ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı işbirliğinde gerçekleştirilen "Uygulamalı Teknoloji Ticarileştirme Programı Tanıtım Toplantısı"na katılmak üzere Ankara'ya gelen Amerika Birleşik Devletleri University of Texas- ic2 Institute yetkilileri Ankara Kalkınma Ajansı'nı ziyaret etti.

Amerika Birleşik Devletleri Teksas Eyaleti içinde yer alan Austin şehrinde bulunan ve Austin'in teknolojide bugün geldiği noktaya ulaşmasını sağlayan önemli kurumlardan biri olan ic2 Institute yetkilileri, Austin'in gelişim sürecinde yaşadıkları deneyimleri ajans uzmanları ile paylaştılar.

Konuk heyetle Amerika'nın bilgi ve iletişim teknolojileri alanlarındaki en önemli merkezi olan Silikon Vadisi ile ikinci konumda bulunan Austin'in geldiği noktadaki deneyimleri karşılaştırmalı olarak değerlendirildi. Toplantıda özellikle Austin'in gelişim sürecinden örnek alınabilecek ve Ankara'nın inovasyona dayalı kalkınma stratejisinde uygulanabilecek deneyimlerin üzerinde duruldu.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı da, konuk heyetin ziyaretinden ve Austin'in kalkınma süreci hakkında bilgi edinmiş olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi. Ajans olarak iki kurum arasında doğabilecek işbirliği fırsatlarını da değerlendirmek istediklerini belirten Balcı, bir süre önce Silikon Vadisine yaptıkları gezide de benzer deneyim paylaşımında bulunduklarını ifade etti.