Ana içeriğe atla

4. Uluslararası Hacı Bayram-ı Veli Sempozyumu ve Anma Günü

11 Mart 2019

Ankara'nın sembol ismi ve manevi büyüklerinden olan Hacı Bayram-ı Veli'nin her yönüyle ele alındığı 4. Uluslararası Hacı Bayram-ı Veli Sempozyumu ve Anma Günü, 11 Mart 2019 tarihinde Ankara'da, TOBB Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Törenin açılış konuşmaları, Kalem Vakfı Başkanı Musa Şahin, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Ak Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, TRT Genel Müdürü ve TRT Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Eren ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu tarafından yapıldı. Açılışa, BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, TİKA Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Birol Çetin, ATO Meclis Başkanı Mustafa Deryal, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ve Ak Parti Altındağ Belediye Başkan Adayı Asım Balcı katılım sağladı.

Program; Ankara Kalkınma Ajansı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB),Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) ve Kalem Vakfı'nın organizasyonu ile gerçekleştirildi.

Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu dinletisi ile başlayan sempozyum, Hacı Bayram-ı Veli'nin hayatını anlatan belgesel gösterimi ile devam etti. Açılış konuşmalarının ardından afiş ve kompozisyon yarışmalarında ödül kazanan öğrencilere hediye ve plaket takdim edildi.

Sempozyumda; Anadolu'nun manevi mimarlarından Hacı Bayram-ı Veli'nin hayatı, yaşadığı dönemin koşulları, tasavvufi görüşleri, dil ve edebiyatı ile dönemindeki Ahiler ve diğer tarikat temsilcileriyle olan ilişkileri 4 farklı oturumda ele alındı.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık; "Ankara Kalkınma Ajansı olarak maddi kalkınmanın yanında ilimizin beşeri ve manevi anlamda da kalkınmasını istiyoruz. Bu kapsamda Hacı Bayram-ı Veli Sempozyumunun dördüncüsünü Kalem Vakfı ile düzenliyoruz. Ankara Kalkınma Ajansı olarak ilimizin manevi anlamda kalkınmasını sağlayacak programları desteklemeye devam edeceğiz." Dedi.