Ana içeriğe atla

2021 Yılı Tıbbi Cihazlar Finansman Desteği Programı Kapsamında “Sağlık Sektöründe İleri Teknoloji Ürünlerin Üretim ve İhracatın Arttırılması ” Projesinde İmzalar Atıldı

13 Ocak 2022

2021 Yılı Tıbbi Cihazlar Finansman Desteği Programı kapsamında Ankara Kalkınma Ajansı ile Doratek Medikal firması arasında "Sağlık Sektöründe İleri Teknoloji Ürünlerin Üretim ve İhracatın Arttırılması Projesi"nin sözleşmesi imzalandı.

Doratek Medikal, 2008 yılında kurulmuş, İvedik OSB'de faaliyet gösteren, yüksek teknolojili üretim altyapısı kullanarak sağlık sektöründe implant üretimi ve satışı gerçekleştiren bir firmadır. Türkiye ve dünya sağlık pazarında ihtiyaca yönelik yüksek kaliteli spinal, artroskopi ve kraniyel cerrahi implantları, firma tarafından yüksek teknoloji kullanarak imal ve ihraç edilmektedir.

Proje kapsamında geliştirilecek üretim altyapısı ile ihracat ağı genişletilecek, daha hızlı ve daha kaliteli talepleri karşılayacak nitelikte bir dönüşüm gerçekleştirilecektir. Proje desteği ile uluslararası standartlara uygun üretim altyapısı yatırımı yapılacak, böylece firmanın ürün geliştirme, üretme ve ticarileştirme kapasitesinin iç ve dış pazarda daha hızlı arttırılması, ihracat ağının elliden fazla ülkeye yayılması sağlanacaktır.