Ana içeriğe atla

2021 Yılı Tıbbi Cihazlar Finansman Desteği Programı Kapsamında “Robotik Rehabilitasyon Sistemleri Ticarileştirme Kapasitesinin Geliştirilmesi” Projesinde İmzalar Atıldı

14 Ocak 2022

2021 Yılı Tıbbi Cihazlar Finansman Desteği Programı  kapsamında Ankara Kalkınma Ajansı ile BAMA Teknoloji firması arasında "Robotik Rehabilitasyon Sistemleri Ticarileştirme Kapasitesinin Geliştirilmesi" başlıklı projenin sözleşmesi imzalandı.

BAMA Teknoloji, 2010 yılında robotik rehabilitasyon sistemleri geliştirmek amacıyla kurulmuş, ODTÜ Teknokent'te faaliyet gösteren bir Ar-Ge şirketidir. Proje kapsamında, Türkiye'de tek yerli üretici konumunda oldukları robotik rehabilitasyon sistemlerinin üretiminde; kaynak planlama sürecini iyileştirmek, ürünlerin imalatını gerçekleştirmek, böylece özellikle yurtdışı müşteri portföyünü genişletmek amaçlanmaktadır. Program desteği ile seri imalat sürecinin hızlı gerçekleşmesi, yapılacak ürün satışları ile firma geliri arttırılarak Ar-Ge sürecini besleyecek kaynak yaratılması, bu sayede daha hızlı bir şekilde piyasaya yeni ürün arz edilerek ticarileşme kapasitesinin arttırılması sağlanacaktır. Ayrıca firmanın tasarım ve geliştirme sürecini başarıyla tamamlayarak piyasaya arz etmiş olduğu yüksek teknolojili rehabilitasyon cihazları özelinde seri imalat süreci geliştirilerek ticarileştirme kapasitesi daha geniş coğrafyalara yayılacaktır.