Ana içeriğe atla

2011 Yılı Yeni Destek Programları tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yapıldı

8 Ekim 2011

Toplantıya OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı ve Ankara Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Aydın, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı yanı sıra çok sayıda kamu kurum, yerel yönetim, sivil toplum örgütü ve üniversite temsilcisi katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı Ajansın 2010 yılında faaliyetlerine başladığını hatırlatarak şunları kaydetti; "Geçtiğimiz yıl Kasım ayının sonunda Doğrudan Faaliyet Desteği adıyla ilk programımızı gerçekleştirdik. 1 ay gibi bir süre içerisinde Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında 130 proje teklifi aldık. Elimizdeki bütçe nispetinde en yüksek puan alan 17 proje desteklendi ve o projeler 3 ay içerisinde tamamlanarak hayata geçirildi. Öte yandan, takip eden süreçte katılımcı bir yaklaşımla Ankara Bölge Planı hazırlandı ve bu plan çerçevesinde Mali Destek Programlarını başlattık. Şu anda buna yönelik  başvurular alınmış durumdadır. Turizm ve Yenilikçilik Mali Destek programı olmak üzere 251 proje başvurusu aldık. Bu projelerin bağımsız değerlendiriciler tarafından değerlendirmesi halen devam etmektedir. Önümüzdeki yıllarda da Mali Destek Programı çerçevesinde desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Bugün de Doğrudan Faaliyet Desteği ve Teknik Destek olmak üzere iki destek programımızı açıklamış bulunuyoruz".

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, Ankara'nın kalkınmasını ve rekabet gücü açısından önemli fırsatlardan yararlanılmasını hedefleyen Doğrudan Faaliyet Destek Programı için 1 milyon lira, yerel aktörlerin çalışmalarına destek sağlamayı amaçlayan Teknik Destek Programı içinse 500 bin lira bütçe ayrıldığını bildirdi.

Daha sonra Ankara Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birim Başkanı Süleyman İslamoğlu, Ankara Bölge Planı tanıtım sunumunu gerçekleştirdi. Ajans uzmanlarının gerçekleştirdiği sunumlar ile de destek programlarının ayrıntılarına ilişkin bilgiler katılımcılarla paylaşıldı. Çok sayıda kamu kurum kuruluş, üniversite, yerel yönetim ve sivil toplum örgütü temsilcisinin katıldığı toplantı soru cevap bölümü ile sona erdi.

2011 YILI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI

"2011 Yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı" ile Ankara'nın kalkınmasını ve rekabet gücü açısından önemli fırsatlardan yararlanılmasını hedefleyen çalışmalar desteklenecektir. Ayrıca, kritik öneme sahip araştırma ve planlama çalışmaları yanı sıra bölgenin yenilikçilik ve girişimcilik kapasitesini geliştirmeye yönelik faaliyetler de desteklenecektir.

Program kapsamında desteklenecek faaliyetler için toplam kaynak miktarı 1.000.000 TL olup, verilecek destek miktarı asgari 20.000 TL ile azami 75.000 TL olarak belirlenmiştir. Proje süresinin 3 ay olduğu programdan; Ankara'da faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları yanı sıra yerel yönetimler, üniversiteler, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, kar amacı gütmeyen sivil toplum kuruluşları ile birlik ve kooperatifler yararlanabilecek. "2011 Yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı" için son başvuru tarihi 9 Aralık 2011 saat: 17:00.

2011 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI

Ankara Kalkınma Ajansı'nın yürüttüğü diğer destek programı olan "2011 Yılı Teknik Destek Programı" ise Ankara'daki yerel aktörlerin çalışmalarına destek sağlamayı amaçlamaktadır. Toplam bütçesi 500.000 TL olan programdan kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra yerel yönetimler, kar amacı gütmeyen sivil toplum kuruluşları ile üniversiteler, meslek okulları, araştırma enstitüleri, birlik ve kooperatifler yararlanabilecek.

Azami teknik destek tutarının 15.000 TL olduğu programda desteklenecek faaliyetler ise, eğitim verme; program ve proje hazırlanmasına katkı; geçici uzman personel görevlendirme; danışmanlık sağlama; lobi faaliyetleri ve uluslararası ilişkiler kurma gibi kurumsal nitelikli ve kapasite geliştirici faaliyetler olarak belirlenmiştir.  "2011 Yılı Teknik Destek Programı" için son başvuru tarihi 30 Kasım 2011 saat: 17:00'dir.

Destek Programları ile ilgili detaylı bilgi Ankara Kalkınma Ajansı web sayfası www.ankaraka.org.tr den edinilebilir.