Ana içeriğe atla

2011 Yılı Mali Destek Programları tanıtım toplantılarına büyük ilgi

18 Temmuz 2011

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan 2011-2013 Ankara Bölge Planı'nın amaç ve öncelikleri doğrultusunda belirlenen "Turizm Potansiyelinin Harekete Geçirilmesi" ve "Yenilikçi Uygulamalar" mali destek programlarına ilişkin tanıtım ve bilgilendirme toplantıları tamamlandı. Söz konusu mali destek programları kapsamında proje teklifi sunma niyetinde olan ve proje hazırlama konusunda eğitim alma ihtiyacı ve talebi bulunanlara yönelik proje hazırlama eğitimleri ise önümüzdeki günlerde başlayacak.

Tanıtım ve bilgilendirme toplantılarına çevre ilçelerde gerçekleştirdiği 15 farklı toplantı ile başlayan ve daha sonra merkez ilçelere yönelik toplantılara yeni hizmet binasında devam eden Ankara Kalkınma Ajansı; 12 Temmuz 2011 tarihinde Ankara merkez ilçelerde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluş temsilcilerine, 14 Temmuz 2011 tarihinde ise özel sektör temsilcilerine yönelik bilgilendirme toplantıları düzenledi. Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, söz konusu toplantıda yaptığı açılış konuşmasında Ajans'ın kısa süre içerisinde önemli işlere imza atmakta olduğunu vurguladı. Bu çalışmalardan birinin de halen başvuru süreci devam etmekte olan 2011 yılı Mali Destek Programları olduğunu belirtti.

Hazırlanan mali destek programları ile Başkent Ankara'da bilişim ve sağlık sektörlerinde yenilikçi uygulamalar geliştiren girişimcilerle, turizm potansiyelinin harekete geçirilmesine yönelik özgün ve yenilikçi projeler geliştirecek kurum ve kuruluşlara 350 bin TL'ye kadar destek verileceğini kaydeden Balcı, toplamda 20 milyon TL'yi bulacak mali destekten Ankara'da faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları ile KOBİ'lerin yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerin de faydalanabileceğini ifade etti. Programlara ilginin yoğun olduğunu belirten Balcı, tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarının ardından proje hazırlama eğitimlerinin de başlayacağına değinerek: "Proje hazırlama eğitimlerimizi de başlatıyoruz. Böylece, desteklerimizden geniş bir kesimin yararlanmasını hedefliyoruz. Bu eğitim sonucunda Ankaralılar sadece Ajansımızın değil, birçok kurumun desteklerinden faydalanmak için de gerekli donanıma sahip olabilecekler. Bu açıdan da eğitim çalışmasını son derece önemsiyoruz" demiştir.

Ankara Kalkınma Ajansı'nın '2011 Yılı Mali Destek Programları' çerçevesinde aşağıda  belirtilen tarihlerde ve ilçelerde düzenlenen 19 farklı bilgilendirme toplantısına yaklaşık 700 kişi katılım sağlamıştır.

  • 28 Haziran 2011: Evren- Şereflikoçhisar
  • 29 Haziran 2011: Kalecik, Elmadağ
  • 30 Haziran 2011: Çubuk, Ayaş, Haymana, Akyurt, Güdül, Polatlı
  • 1 Temmuz 2011: Ankara Merkez
  • 4 Temmuz 2011: Çamlıdere, Kızılcahamam, Beypazarı
  • 5 Temmuz 2011: Nallıhan, Kazan, Bala
  • 12 Temmuz 2011: Ankara Merkez
  • 14 Temmuz 2011: Ankara Merkez
  • 18 Temmuz 2011: Ankara Merkez

Proje teklifi sunma niyetindeki potansiyel proje sahiplerinin Ankara Kalkınma Ajansı'nın resmi internet sitesi üzerinden yaptıkları eğitim talepleri doğrultusunda şekillenmiş olan proje hazırlama eğitimleri ile ilgili ayrıntılar Ankara Kalkınma Ajansı'nın resmi internet sitesi www.ankaraka.org.tr 'de yer almaktadır.

Bilgilendirme Toplantıları Sunumları