Ana içeriğe atla

Yunanistan Büyükelçiliği Müsteşarından Ankara Kalkınma Ajansına Ziyaret

14 Şubat 2018

Yunanistan Büyükelçiliği Müsteşarı Konstantinos Makriyannis, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık'ı ziyaret etti.

2016 yılında Ankara'dan gerçekleştirilen ihracat sıralamasında Yunanistan 10. sırada yer almakta olup Türkiye için de önemli bir pazar olduğunu belirten Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Ankaralı yatırımcılar için hedef pazarlardan biri olarak ticari işbirliklerinin geliştirilmesi gerekliliğini vurguladı.

Yunanistan Büyükelçiliği Müsteşarı Konstantinos Makriyannis, Ankara yatırım ortamı hakkında bilgi aldıktan sonra Yunanistan ekonomisi için önem arz eden sektörlerle ilgili ileriye yönelik ticari işbirliği fırsatları hakkında görüşlerini bildirdi.

Yunanistan'ın ve Türkiye'nin önemli pazarlarından biri olan turizm sektöründe örnek uygulamaların neler olabileceği hakkında görüşüldü ve ülke ekonomisine katkıda bulunacak Ankara'nın termal turizm kapasitesi hakkında bilgi verildi. Nitelikli işgücü potansiyeli ve girişimcilerin teknoparklarda geliştirdikleri projeler sunularak ihracat kapasitesinin artırılması için Yunanistan'dan gelen yatırımcıların Ankara'ya çekilmesi için geliştirilebilecek ortak projeler üzerine istişarede bulunuldu.