Ana içeriğe atla

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Ankara Kalkınma Ajansı'nı ziyaret etti

28 Eylül 2012

Görüşmede kurumlar arası işbirliği başta olmak üzere, Ankara'nın önde gelen sektörlerinde ortak yürütülebilecek faaliyetler hakkında görüş alışverişi yapıldı. Ziyarette ayrıca, Ankara'da kalkınma konusunda üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesine yönelik çabaların desteklenmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan Ankara Kalkınma Ajansı'nı ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti belirterek, Ajans'ın önemli işlere imza atmakta olduğunu ifade etti.

Öte yandan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı şunları kaydetti: "Yeni kurulan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi oldukça iddialı bir başlangıç yaparak Ankara'da akademik çalışmaların yanı sıra kalkınma konusunda da önemli adımları hayata geçirmektedir. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi tarafından yürütülen ve Ajansımızca desteklenen 'İnovasyon ve Rekabet Araştırmaları Merkezi Projesi' ve 'Teknokent Kurulumu Fizibilite Projesi' bunlardan ikisi olarak ön plana çıkıyor. Projelerin Ankara'da tüm sektörlerde hareketlilik getireceğine inanıyorum. Ankara'da bu ve buna benzer projelerle, üniversitelerimizin ve sanayimizin işbirliği ile yenilikçi kalkınma modellerinin hayata geçeceğini belirtmek isterim."

Görüşmenin sonunda Genel Sekreter Doç. Dr. Asım Balcı tarafından Rektör Prof. Dr. Metin Doğan'a ziyaretin anısına temsili hitit su testisi takdim edildi.