Ana içeriğe atla

Yerli Tedarik ve İşbirliği Buluşmaları FNSS Savunma A.Ş. ile Devam Etti

2 Nisan 2018

Ankara Kalkınma Ajansı, "TechAnkara Yerli Tedarik ve İşbirliği Buluşmaları" projesi kapsamında FNSS Savunma A.Ş. ile potansiyel tedarikçileri buluşturdu.

"TechAnkara Yerli Tedarik ve İşbirliği Buluşmaları" projesi, katma değeri yüksek, yenilikçi ürünlerin ticarileşmesinin kolaylaştırılması, yerli üreticinin üretim ve tedarik kapasitesini arttırarak ithal ürünlerin yerli ürünler ile ikame edilmesinin sağlanması amacıyla yürütülmeye devam edilmektedir. TechAnkara Yerli Tedarik ve İşbirliği Heyeti bu kapsamda altıncı ziyaretini FNSS Savunma A.Ş.'ye gerçekleştirdi. FNSS firmasından gelen lazer kesim, su jeti kesim, ısıl işlem, test ekipman tasarım üretimi kabiliyeti,  sac şekillendirme, ürün kontrol kart geliştirme ve yazılım, kompleks ünite üretimi (klima, termal kamera vs.)gibi tedarik talepleri doğrultusunda üretim merkezinde incelemelerde bulunuldu.

Buluşmada, FNSS Savunma A.Ş. yöneticileri, mühendisleri ve satın alma görevlileri, Ankara'nın ileri teknoloji içeren yenilikçi projeleri ile bir araya geldi. FNSS Savunma A.Ş.'nin genel yapısı, tedarik ve ürün geliştirme prosedürleri anlatıldıktan sonra buluşmaya katılan firmalar tarafından ürünler ve özellikleri ile ilgili sunum yapıldı.  

Projeler arasında yer alan yüksek mukavemetli, hafif ve süper iletken malzeme teknolojileri, kaynak otomasyon, ısıl işlem projeleri ve makineleri, femtosaniye lazer teknolojileri, elektromekanik kutu üretimi ve elektronik kart üretimi, akü ve pil teknolojileri gibi önemli teknolojiler FNSS Savunma A.Ş.'ye sunuldu. Proje sahipleri şirket yöneticileri ile bire bir görüşme ve ürünlerini anlatma fırsatı yakalamış oldu. FNSS Savunma A.Ş.'nin ihtiyaçları doğrultusunda ilgi çeken bazı ürünlerin şirkete kazandırılması için sonraki görüşmeler de planlandı.

KOSGEB ile işbirliği

Ayrıca, Kalkınma Planları, Hükümet Programları ve Yıllık Programlar KOSGEB'in küçük ve orta ölçekli işletmelerin, teknolojik üretim yeteneklerini geliştirerek ithalatı yüksek olan stratejik ürünlerin yerlileştirilmesi, Kalkınma Planları, Hükümet Programları ve Yıllık Programlar çerçevesinde belirlenen yerli ve milli ürünlerin üretilmesi ve üretimde daha yüksek oranda yerli girdi kullanımı ile cari açığın azaltılmasına katkıda bulunacak yatırımlarının desteklenmesi amacıyla muhtemel yararlanıcılara sunmuş olduğu Stratejik Ürün Desteği, KOSGEB yetkilileri tarafından Yerli Tedarik ve İş Birliği-FNSS buluşması kapsamında katılım sağlayan firmalara ve FNSS Savunma A.Ş. firması yetkililerine tanıtıldı.

Uzmanlar, Ankara'nın büyük sanayi kuruluşları ile bilim, teknoloji ve inovasyon temelli ürünler geliştiren küçük ölçekli teknoloji firmalarının buluşturulduğu bu tür etkinliklerle yerli teknolojilerin tedarik ağlarına dahil olma fırsatı ve rekabet avantajı bulunduğunu vurguluyor. Öte yandan, yeni satış kanallarının ortaya çıktığı ve büyük ölçekli firmaların ihtiyaçlarının analiz edildiği belirtiliyor.

Ankara Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi tarafından yürütülen TechAnkara Yerli Tedarik ve İşbirliği Buluşmaları, Ankara'nın diğer önemli firmaları ile devam edecek