Ana içeriğe atla

Yatırım Destek Ofisleri Oryantasyon Programı Ankara’da Gerçekleştirildi

2 Kasım 2017

Türkiye'nin 81 ilinde faaliyet gösteren Yatırım Destek Ofisi personeli Ankara'da ziyaretlerde bulundu.

Türkiye'de faaliyet gösteren 26 Kalkınma Ajansı bünyesinde faaliyet gösteren Yatırım Destek Ofislerinde yeni görev alan personele yönelik eğitim ve bilgilendirme programı Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda Ankara Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi ev sahipliğinde Ankara'da gerçekleştirildi.

Program Türkiye'nin öncü teknoloji geliştirme bölgelerinden biri olan ODTÜ Teknokent saha ziyareti ile başladı. Katılımcılara ODTÜ Teknokent yetkilileri tarafından Girişimcilik Ekosisteminde Teknoloji Geliştirme Bölgeleri sunumu gerçekleştirilerek, Ankara Kalkınma Ajansı ve ODTÜ Teknokent arasında yürütülen ortak çalışmalar hakkında bilgilendirme yapıldı.

Daha sonra, yatırım destek ofisleri personeli ile OSTİM OSB ziyareti gerçekleştirildi. OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın tarafından "OSTİM Modeli" sunumu gerçekleştirilerek; katılımcılar OSB, kümeler, üniversite ve teknokent birlikteliği hakkında bilgilendirildi.

Saha ziyaretlerinin ardından Ankara Kalkınma Ajansına gelen heyet, Ankara Kalkınma Ajansı bünyesinde faaliyete geçen TechAnkara Girişimcilik Merkezi'ni gezerek faaliyetler hakkında bilgi aldılar. Programın sön bölümünde Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı yetkilileri tarafından Ulusal Ölçekte Yatırım Destek ve Tanıtım Faaliyetleri ve Kalkınma Ajansları sunumu gerçekleştirildi.