Ana içeriğe atla

Yatırım Destek Ofisleri Ankara’da Buluştu

2 Kasım 2017

Kalkınma Ajansları bünyesinde faaliyet gösteren Yatırım Destek Ofisleri Ankara'da buluştu.

Türkiye'nin tüm illerinde Kalkınma Ajanslarına bağlı olarak faaliyet gösteren Yatırım Destek Ofisleri; Kalkınma Bakanlığı ve Ankara Kalkınma Ajansı organizasyonuyla düzenlenen "Kalkınma Ajansları Yatırım Destek Ofisleri İyi Uygulama Örnekleri Toplantısı" için Ankara'da bir araya geldi.  Toplantıda, Kalkınma Bakanlığı yetkilileri, Kalkınma Ajansı Genel Sekreterleri ve Yatırım Destek Ofisi personeli yer aldı.

Toplantı Kalkınma Bakanlığı Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürü Ömer Bilen'in açılış konuşması ile başladı. Etkinlikte Ankara Kalkınma Ajansı'nın "TechAnkara", Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın "Yatırım Yeri Bilgi Sistemi (YATBİS)", İzmir Kalkınma Ajansı'nın "Sektörel Yatırım Tanıtım Stratejisi ve Eylem Planı", İstanbul Kalkınma Ajansı'nın "Invest in İstanbul", Zafer Kalkınma Ajansı'nın "Yatırım(cı) "Çekme", Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın "yatirimadestek.com", Ahiler Kalkınma Ajansı'nın "İl Yatırım Destek Komitesi" ve Serhat Kalkınma Ajansı'nın "Lobicilik (Iğdır OSB ve Kars Lojistik Merkezi)" başlıklarındaki sunumlarıyla iyi uygulama örnekleri paylaşıldı.

Günün sonunda Kalkınma Bakanlığı Bölgesel Rekabet Edebilirlik Dairesi Başkanı Serkan Valandova'nın moderatörlüğünde günün değerlendirmesi yapılarak, Kalkınma Bakanlığı'nın öncülüğünde Yatırım Destek Ofisleri arasında işbirliklerin geliştirilmesi temennileri ile program son buldu.