Ana içeriğe atla

Yabancı Uyruklu Öğrenciler Ankara ve Türkiye Ekonomisini Öğrenmeye Devam Ediyor

29 Eylül 2017

Yabancı Uyruklu Öğrencilere Yönelik Dış Ticaret Eğitim Programı kapsamında öğrenciler düzenlenen eğitimler ile Ankara ve Türkiye ekonomisini öğreniyor.
Ankara Kalkınma Ajansı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı (YTB) ve MÜSİAD Ankara işbirliğinde yürütülen "Yabancı Uyruklu Öğrencilere Yönelik Dış Ticaret Eğitim Programı"nda eğitimler devam ediyor.

Kurumlar arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde Ankara'da yaşayan yabancı uyruklu öğrencilere dış ticaret eğitimi veriliyor. Proje kapsamına ayrıca, Türkiye'de ihracat yapan firmalara teknik geziler ve öğrencilere yönelik tecrübe paylaşımı etkinlikleri de düzenleniyor.

Firma Ziyaretleri

Proje kapsamında yabancı uyruklu öğrenciler Gazi Teknokentte yer alan Mia Teknoloji'yi,  Ankara 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yer alan Termikel Madeni Eşya,Ünal Paslanmaz Çelik ve Dinçsa İlaç Sanayi firmalarını ziyaret ettiler. Firmaların Dış Ticaret Müdürleri ile görüşme yapan öğrenciler; fabrikalardaki üretimi de yerinde inceleme fırsatı buldular.Aynı zamanda ASO 1. OSB Yönetimi de ziyaret edildi.1.OSB Bölge Müdür Yardımcısı Kamil Sunal ile görüşen öğrenciler yapılan görüş ve bilgi paylaşımından yararlandılar.

Ankara Kalkınma Ajansı bugüne kadar 100 yabancı öğrencinin eğitimlere katıldığını ve Ankara firmalarına yabancı ülkeler ile işbirlikleri anlamında çok fayda sağlandığını belirtti. Ajans tarafından Ankara'nın dış ticaret hedeflerine ulaşmada önemli katkı sağlayacağı düşünülmektedir denildi.