Ana içeriğe atla

Uluslararası Öğrencilere Yönelik Dış Ticaret Eğitimi

24 Temmuz 2018

Uluslararası Öğrencilere Yönelik Dış Ticaret Eğitimi Programı düzenleniyor. Ankara Kalkınma Ajansı ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Şubesi işbirliğinde "Uluslararası Öğrencilere Yönelik Dış Ticaret Eğitimi" verilecek.

Başkent'te yaşayan ve sayıları on dört bini geçen uluslararası öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimlerinin yanında, ticari faaliyetler hakkında da bilgi sahibi olmalarını amaçlayan proje ile Ankara'nın ticaret hacmi ve potansiyeli tanıtılacak. Farklı ülkelerden uluslararası öğrenciler proje kapsamındaki eğitimlerle teorik, uygulamalı ve teknik olarak dış ticaret konularında eğitilecekler.

Ankara Kalkınma Ajansı ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Şubesi işbirliğinde düzenlenecek programda Ankara'da eğitim görmekte olan uluslararası 50 öğrenciye, alanında uzman eğiticiler tarafından toplamda 90 saatlik dış ticaret eğitiminin verilmesi planlanmaktadır. Eğitimlerin yanı sıra uluslararası öğrencilere Ankara kültürünü ve sanayisini tanıtmak amacıyla, Ankara'da dış ticaret yapan ya da yapma potansiyeli olan şirketlere teknik ve kültürel gezilerin yapılması, dış ticaret alanında faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşların ziyaret edilmesi, sosyal etkinliklerin düzenlenmesi planlanmaktadır.