Ana içeriğe atla

Tıbbi Cihaz Endüstrisine Fizibilite Desteği

23 Ocak 2019

Ankara Kalkınma Ajansının 2018 Yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında desteklenmesi uygun bulunan "Ankara'daki Tıbbi Cihaz Endüstrisinin Değer Zincirindeki Konumuna Dair Fizibilite Çalışması" için sözleşme 23 Ocak 2019 tarihinde imzalandı.

Projeye ilişkin sözleşme Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal ile Türkiye Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası (SEİS) Başkanı Metin Demir'in katıldığı törende imzalandı.

SEİS'in başvuru sahibi olduğu "Ankara'daki Tıbbi Cihaz Endüstrisinin Değer Zincirindeki Konumuna Dair Fizibilite Çalışması" ile sektör firmalarının teknolojik kapasiteleri belirlenerek rekabet edebilirliği ortaya çıkarılacak. İnsan kaynağına yönelik analizlerin de yer alacağı çalışma ile tıbbi cihaz üreticilerinin finansal, kurumsal ve teknik ihtiyaçları analiz edilecek. Ayrıca, üretim süreçlerindeki eksiklikler ile ürünün piyasaya arz sonrası klinik araştırma ve eğitim ihtiyaçları tespit edilecek ve laboratuvarların akreditasyon gereklilikleri belirlenecek. Başkent Üniversitesinin proje ortağı olarak yer aldığı çalışmanın Ankara'da tıbbi cihaz endüstrisini geliştirmesi yanı sıra sektörde üniversite-sanayi işbirliklerinin önünü açması bekleniyor.