Ana içeriğe atla

Temmuz Ayı Proje Döngüsü Eğitimi Tamamlandı

20 Temmuz 2017

Ankara Kalkınma Ajansı'nın düzenlediği uygulamalı "Proje Döngüsü Yönetimi Eğitim Programı" Temmuz ayı oturumu tamamlandı.

Ankara'nın proje yürütme ve yönetim kapasitesini arttırmayı amaçlayan proje hazırlama ve uygulama eğitimlerinin Temmuz ayı oturumu başarıyla tamamlandı. Eğitim programı ile Ankara Kalkınma Ajansı desteklerinden daha fazla yararlanılması ve Ankara'nın ulusal ve uluslararası fonlara başvuru kapasitesinin artırılması hedefleniyor.

Ajans uzmanları tarafından 19-20 Temmuz tarihleri arasında verilen eğitim programı kapsamında, katılımcılara AB ve diğer uluslararası fon kaynaklarının kullandığı Proje Döngüsü Yönetimi (PCM) ve Mantıksal Çerçeve yaklaşımı aktarıldı. Katılımcılar bir fikrin projeye dönüşmesi için gerekli analiz ve planlama aşamaları hakkında edindikleri bilgiler doğrultusunda, kendi proje fikirleri üzerinden çeşitli uygulama çalışmaları yürüttüler.

Eğitim programı kapsamında katılımcılara proje döngüsü yönetimi mantığı, sorun analizi, paydaş analizi, hedef analizi, strateji analizi, mantıksal çerçeve matrisi, faaliyet planı ve bütçe hazırlama, hibe programları başvuru formları konularında bilgiler aktarıldı. İki gün süren eğitim programı, katılımcılara katılım belgelerinin takdim edilmesiyle son buldu.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, bölgedeki paydaşların proje geliştirme kapasitesini geliştirmek için düzenlenen eğitimlerin devam edeceğini ifade etti.

Gelecek dönemde yapılacak eğitim programları, Ajans web sitesinden duyurulacaktır.