Ana içeriğe atla

TechAnkara Proje Pazarı 16 Ekim 2017'de Congresium'da

8 Eylül 2017

Ankara'nın teknoloji buluşması TechAnkara Proje Pazarı başlıyor. Ankara Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen organizasyonda büyük ödüller girişimcileri bekliyor.

Başvuru için son tarih 11 Eylül 2017 Pazartesi saat 23:59

Girişimcilik ekosistemini güçlendirmeyi, yenilikçi ürün ve fikirlerin ticarileşerek bölgesel, ulusal ve uluslararası değere dönüşmesini amaçlayan organizasyon Ankara Kalkınma Ajansı tarafından 2010 yılından bu yana düzenleniyor. Her yıl sergilenen proje ve katılımcı sayısı ile büyüyen TechAnkara Proje Pazarı'nda bu yıl teknoloji odaklı girişimcileri büyük ödüller bekliyor. 

Ödüller Girişimcileri Bekliyor

16 Ekim 2017 tarihinde ATO Congresium'da gerçekleştirilecek TechAnkara Proje Pazarı'nda ödüller sahiplerini bulacak. Birinci gelecek projeye 40.000 TL, ikinciye 25.000 TL, üçüncüye 15.000 TL ticarileşme desteği verilecek. Ayrıca, dereceye giren ilk 9 girişimciye yurtdışında B2B görüşme organizasyonuna katılım, TechAnkara Hızlandırıcı Programı'na katılma fırsatı, dereceye giren diğer girişimcilere yurtdışı menşeli firma yetkilileri ve yatırımcılar ile görüşme ve fuarlara katılım imkanları sağlanacak. 
7 girişimciye ise Ankara teknokentlerinden 1 yıl boyunca ücretsiz ofis hizmeti sunulacak. Proje Pazarı'na katılarak ilk 100'e giren girişimciler de etkinlik günü yatırımcılarla yüz yüze görüşecek. 

Melek Yatırımcılarla Görüşme İmkanı

Girişimciler etkinlikte yatırımcı ve işadamları ile yüz yüze görüşerek projelerini anlatacak.  Dereceye giren girişimciler projelerini şu isimlere sunma şansı yakalayacaklar: Ateş Öztan, Atıl Erkel, Berna Şamiloğlu Acar, Cem Soysal, Cenk Tezcan, Çağrı Yüzbaşıoğlu, Emre Özbek, Emre Sayın, Gökhan Güner, Muzaffer Öztan, Namık Kural, Ömer Akarca, Ömer Erkmen, Sait Atınç. Yapılacak görüşmeler ile melek yatırımcıların girişimcilere yatırım ve mentör desteği sağlaması hedefleniyor.
 
Yenilikçi projesini geniş kitlelere ulaştırmak, fikrini ticarileştirmek, mentör ve yatırımcılara ulaşmak, doğru kişi ve kurumlarla iletişim kurmak isteyen girişimciler www.girisimci.ankaraka.org.tr adresindeki TechAnkara Girişimcilik Portalı üzerinden proje başvurularını gerçekleştirebilecekler.

TechAnkara Proje Pazarı, bu yıl Ankara Girişim ile daha güçlü...

Bu yıl 7.'si gerçekleştirilecek etkinlik için Ankara Girişim Projesi ile işbirliği yapıldı. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Sözleşme Makamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı olan ve Ankara Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen Genç İstihdamının Artırılması için Ankara Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Projesi (Ankara Girişim Projesi), 27 Haziran 2016 tarihinde sözleşmelerin imzalanmasının ardından resmi olarak başlamıştı. Proje kapsamında elde edilen bilgi ve deneyim bu yıl Tech Ankara Proje Pazarı'nda girişimcilerin, yatırımcıların ve firmaların hizmetine sunulacak. 

Güçlenerek Büyüyoruz

Konuyla ilgili olarak Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık'ın değerlendirmeleri şöyle: "2010 yılında küçük bir proje olarak başlayan TechAnkara Proje Pazarı bugün yüzlerce proje ve girişimci ile hatırı sayılır bir konuma yükselmiş bulunmaktadır. Ankara'nın bilişim potansiyelinin ortaya çıkarılması için başlatılan girişimin geldiği nokta Ajansımız için gurur vericidir. Başkentimiz sahip olduğu insan sermayesi ve bilgi birikimi ile teknolojinin de başkenti olmaya aday olduğunu ortaya koymuştur. Bu yıl da sergilenecek projeler, yatırım imkanları ve katılımcı profili ile önemli yol alacağımıza inanıyorum. Girişimcilerimizi ve yatırımcılarımızı TechAnkara'ya davet ediyorum."

Başvuru

Detaylar ve girişimci başvurusu için http://www.girisimci.ankaraka.org.tr/tr/portal/competition/d/1