Ana içeriğe atla

Sudan Heyetinden Ajansımıza Ziyaret

30 Mart 2018

İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) organizasyonunda Ankara'da temaslarda bulunan Sudan heyeti Ajansımızı ziyaret etti.

Afrika Teknoloji Kentin Baş Bilim Adamı Prof. Dr. Imad Konozy, Yüksek Öğretim ve Bilimsel Araştırma Bakanlığı Eğitim Genel Müdürü Prof. Dr. Mohamed Hassan Dahab, Yüksek Öğretim ve Bilimsel Araştırma Bakanlığı Bilimsel Araştırma Direktör Yardımcısı Prof. Dr. Rashid Saeed, Sudan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rashid Hussain, Hartum Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmed Hassan, Gezirah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mohamed Elsanosi'den oluşan heyet Ajansımız Genel Sekreteri Arif Şayık'ı ziyaret etti.

Ankara Kalkınma Ajansı faaliyetlerinin ve Ankara yatırım ortamının tanıtıldığı ziyaret kapsamında, Ajansımız'ın bilim ve teknoloji alanında vermiş olduğu hizmetler ve sağlamış olduğu destekler detaylı olarak anlatıldı. Ayrıca bilgi ve iletişim teknolojileri, sağlık turizmi ve mobilya sektörü özelinde yapılabilecek ikili işbirlikleri görüşüldü ve tecrübe paylaşımı için olası bir işbirliği anlaşması üzerinde konuşuldu.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, heyet ziyareti ile ilgili olarak; Afrika Serbest Ticaret Anlaşmasını imzalamış bir ülke olan Sudan'ın, Ankaralı firmalar için Afrika'ya açılabilecek bir kapı olabileceğini belirtti. Sudan ile kalıcı ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkiler kurmak gerektiğine vurgu yapan Genel Sekreter Şayık, kültürel ve sosyal alanda işbirlikleri için ekonomik ilişki kurmanın bir öncelik olduğunu belirtti.