Ana içeriğe atla

SSP’de Spor Engel Tanımaz Projesinde Final Heyecanı

27 Mayıs 2019
Sosyal Sorumluluk Platformu'nda yer alan "Spor Engel Tanımaz" Projesi için Genç Girişim Yönetişim Derneği tarafından sponsorluk sağlanarak proje faaliyetlerine geçildi. Bu kapsamda bir aktivite için final müsabakası gerçekleştirildi. Müsabakaya Bizim Çocuklar Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Yönetim Sorumlusu Sibel Kancaoğlu, Mimar Kemal Ortaokulu yönetici ve öğretmenleri, Ankara Kalkınma Ajansı Uzmanı Ahmet Arvas ile zihinsel engelli çocuklar eğiticileri ve birçok çocuk katıldı.
Projede zihinsel engelli genç bireylere yaşıtlarıyla yüzme, masa tenisi, atletizm, bisiklet gibi çeşitli aktiviteler yaptırarak, sporun birleştirici etkisiyle her iki grup arasında birlik ve beraberlik olgusunun oluşturulması hedefleniyor.
Bisiklet aktivitesi ile proje kapsamında Bizim Çocuklar Spor Kulübü ile işbirliği yapan "Mimar Kemal Ortaokulu"nda zihinsel engelli çocuklarla ortaokuldaki çocuklar 2 aya yakın birlikte antrenman yaparak iki grup arasında sosyal uyum ve kaynaşma sağlandı. 27 Mayıs 2019 tarihinde de zihinsel engelli altı çocukla ortaokuldaki altı çocuk arasında final müsabakası gerçekleştirildi. Renkli sahnelerin yaşandığı müsabakada kazananlara ise madalyalar verildi. Ayrıca böyle bir organizasyona ev sahipliği yapması ve desteklemesinden dolayı Mimar Kemal Ortaokulu yöneticilerine plaket ve kupa takdimi yapıldı.
Ödül töreninde konuşan Bizim Çocuklar Gençlik ve Spor Kulübü Derneği yönetim kurulu üyesi ve eğitmen Ender Erdaş; "Dezavantajlı grupta yer alan çocuklarla ortaokul öğrencilerinin sporun birleştirici gücü ile bir araya getirilerek sosyal uyumun ve kaynaşmanın sağlandığı bu projede başta Ankara Kalkınma Ajansına sonrasında bizlerle işbirliği yapan Mimar Kemal Ortaokuluna ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Antrenmanlar başlarken ortaokul öğrencileri bu zihinsel engelli çocuklara karşı biraz mesafeliydiler ama proje ilerledikçe kaynaşma sağlandı ve birbirleriyle kaliteli zaman geçirmeye başladılar. Çocuklar bunu unutmayın onlarda sizin gibi sadece biraz farklılar" diye konuştu.