Ana içeriğe atla

Sosyal Kooperatifçilik Treni

4 Ekim 2018

Ankara Kalkınma Ajansı, Sosyal Kalkınma ve Sosyal Yenilikçilik Sonuç Odaklı Programı kapsamında sosyal girişimcilik ve sosyal kooperatifçilik alanında farkındalığı arttırma çalışmalarını Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen Sosyal Kooperatifçilik Treni ile sürdürülüyor. Bu eğitim ve tanıtım projesi ile "Sosyal Kooperatifleri" tanıtmak, anlatmak, daha fazla dezavantajlı bireylerin sosyal kooperatiflerden yararlanması amaçlanıyor.

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından dış yüzeyi sosyal kooperatifçilik alanında farkındalığı arttıracak şekilde görsel öğeler ile hazır hale getirilen tren, Ankara'dan başladığı yolculuğuna Eskişehir, Kütahya, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar ve Konya ile devam edecek.

Eskişehir'de görkemli bir karşılama ile başlayan program yerel yönetim ve valiliklerin desteği sosyal kooperatifçilik alanında üniversite öğrencilerinin yarıştığı bir hackathon ve üniversite söyleşileri ile devam ediyor. Tanıtım treni kapsamında yapılan faaliyetlerde Ankara Kalkınma Ajansı uzmanları tarafından sosyal girişimcilik gençlere anlatılıyor.

Ankara Kalkınma Ajansı desteği ile Sosyal Kooperatifçilik treni giydirildi. Ankara'dan yola çıkan tren 11 ile uğrayacak ve bu illerde sosyal sorunlara çözüm amaçlı alternatif olarak sunulan kooperatif modeli anlatılacak. Sosyal Kooperatifçilik kapsamında verilecek eğitimler ile özellikle dezavantajlı grupların sosyalleşmesi, ekonomiye kazandırılması, istihdam edilmesi, hem de insanların tek başına yapamayıp bir araya geldiklerinde bir takım şeyleri becerebilmelerini sağlamak amaçlanıyor.

Sosyal Kooperatifçilik Treni'nin uğradığı illerdeki kooperatiflerde tren garında kendi ürünlerini ve tanıtımlarını yapabilecekler.