Ana içeriğe atla

Şirket Birleşmeleri ve Melek Yatırımcılık Semineri

20 Aralık 2019

Şirket Birleşmeleri ve Melek Yatırım Semineri  Ankara Kalkınma Ajansı koordinasyonunda ASO 1. OSB ev sahipliğinde 19 Aralık 2019 tarihinde düzenlendi.

Şirket Birleşmeleri, Ortaklıkları ve Şirket Evlilikleri konularında bir sunum gerçekleştiren Deniz Kartal (Orion Capital Partners), Ankara'da OSB'de büyümekte olan firmaların yapmayı planladıkları şirket birleşmeleri sırasında dikkat edilmesi gereken hususları açıkladı. Kartal, 3. Kuşağın Avrupa'da üretimi bırakmakta olduğunu ve böylelikle yeni şirket alım ve ortaklık fırsatlarının doğduğunu belirtirken; sektörde yabancı yatırımcıların özellikle dikkate aldığı büyüme trendine giren firmaların yapısına, bu firmaların izlemeleri gereken hususlara ve şirket ortaklık görüşmeleri sırasında izlemeleri gereken yöntemlere de konuşmasında değindi.

Melek Yatırım sunumu sırasında ise Diffusion Capital Partners'dan Altan Küçükçınar melek yatırımcılık, bireysel katılım sermayesi ve girişim sermayesi fonları hakkında açıklamalarda bulundu. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yürütecekleri girişim sermayesi fonu çalışması hakkında bilgiler veren Altan Küçükçınar, sanayicilerin melek yatırımcılığa geçerken izlemeleri gereken aşamalardan bahsetti. Melek yatırımcılıkta fırsatlar ve kazanma oranları hakkında bilgiler veren Küçükçınar orta vadede yükselen yatırım trendleri ve DCP olarak yatırım yapmakta oldukları sektörler hakkında bilgiler verdi.