Ana içeriğe atla

Permakültür ve Agroekolojiye Giriş Eğitimi Tamamlandı

15 Mayıs 2018

Ankara Kalkınma Ajansı'nın organize ettiği, Güdül İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Güdül Belediyesi Turizm Danışma Bürosu işbirliğinde, Ajansın hazırladığı "Ankara Kırsal İnovasyon Yol Haritası"nda belirlenen eylemler çerçevesinde Ankara'da kırsal kalkınmayı desteklemek ve çiftçileri bilgilendirmek için çiftçilere yönelik düzenlenen "Permakültür ve Agroekolojiye Giriş Eğitimi" 12 Mayıs 2018 tarihinde başladı ve eğitimler 13 Mayıs 2018 tarihinde tamamlandı.

Güdül'deki 26 çiftçinin katıldığı eğitimde çiftçilerin durum değerlendirmesi ardından, mevcut gıda sistemi ve çözüm önerileri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Topluluk destekli tarım ve öğrenme ağlarına katılıma vurgusu yapılan eğitimde ayrıca çiftçilere doğrudan satış imkanları ve alternatif gelir kaynakları hakkında neler yapabilecekleri ve tarımsal üretim hakkında bilgilendirilmede bulunuldu.

Çiftçilere verilen eğitimde, Tarımsal ekoloji ve biyolojik çeşitlilik, yerel şartlara uygun tasarım, planlama, su yönetimi ve kuraklığa direnç gibi konular anlatıldı.