Ana içeriğe atla

Patent ve Ürün Ticarileştirme Eğitimi

10 Kasım 2017

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen Patent ve Ürün Ticarileştirme Eğitimi 10 Kasım 2017 tarihinde başladı. Eğitim 11 Kasım 2017 tarihinde tamamlanacak.

Bölgenin rekabet gücünün artırılması, bölge içi ve bölgeler arası gelişmişlik farklarının azaltılması ve yenilikçilik vizyonu doğrultusunda, bölge aktörlerinin kurumsal kapasitelerinin artırılması ve bölgenin girişimcilik eko sisteminin geliştirilmesi odaklı eğitimler, konferans ve seminerler kapsamında düzenlenen Patent ve Ürün Ticarileştirme Eğitimi başladı.

Ürünlerinin patentini almak ve iş fikirlerini ticarileştirmek, yurtiçi pazar payını arttırmak ya da yurt dışına açılmak, ihracat pazarlarını geliştirmek isteyen Ankara firmaları için Ankara Kalkınma Ajansı tarafından ihracata açılmak ve ihracat pazarlarını geliştirmek isteyen Ankara firmaları için düzenlenen eğitim yoğun bir taleple karşılandı.

Katılımcılar eğitimin birinci  gününde patent kavramının tanımı, faydalı model nedir? başvurusu nasıl yapılır? gibi soruların yanı sıra sınai mülkiyet hakları ve patent işlem süreçleri hakkında bilgi sahibi oldular. Eğitimin ikinci gününde ise fikri hakların temelleri, fikri hakların ticarileştirilmesi, ilginç vaka çalışmaları ve örnekleri konuları ile devam edecek.