Ana içeriğe atla

Obezitenin Tıbbi Beslenme Tedavisinde Güncel Eğilimler Eğitim Programı Projesi Sertifika Töreni ve “Obezite Merkezi’’ Açılış Töreni 29 Mayıs Devlet Hastanesinde Gerçekleşti

30 Nisan 2019

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Ankara 29 Mayıs Devlet Hastanesi tarafından yürütülen "Obezitenin Tıbbi Beslenme Tedavisinde Güncel Eğilimler Eğitim Programı Projesi Sertifika Töreni'' ile  "Obezite Merkezi Açılış Töreni'' 28 Nisan 2019 tarihinde Ankara Valisi ve Ankara Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Vasip Şahin'nin katılımıyla Ankara 29 Mayıs Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Ankara 29 Mayıs Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Öğr. Üyesi Dilek Dülger ve Ankara Valisi Vasip Şahin'in açılış konuşmalarıyla başlayan toplantıya,  Altındağ Kaymakamı Erol Karaömeroğlu,  Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Ankara İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Mehmet Gülüm, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Bilkent Kamu Hastaneleri Başkanı Uzm. Dr. Eyüp Sarı, Etlik Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Erkan Çiçek,  Lokman Hekim Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi Osman Tekin, Lokman Hekim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakülte Dekanı Prof.Dr. Nevin Şanlıer,  Ankara Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Muhammed Seyid Pehlivan ile İzleme Uzmanı Tuğçe Rodoplu, Pursaklar Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. Doğan Akdoğan, S.B.Ü Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özlem Moraloğlu Tekin,  Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yenimahalle Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gülten Kıyak, Karapürçek Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Ferda Sözen katıldılar.

Açılış konuşmalarında, Ankara Valisi Vasip Şahin "projenin iyi uygulama örneği olduğunu ve Obezite Merkezi'ninde açılmasıyla birlikte sağlık hizmeti sunumunda önemli bir halk sorunu olan obezite ile mücadelenin " önemine vurgu yaptı.

Ankara 29 Mayıs Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Öğr. Üyesi Dilek Dülger proje sürecini ve eğitim faaliyetinin sonucunda üretilen temel çıktıları özetlerken Dr.Öğr. Üyesi Dülger konuşmalarında;  Obezite toplumda şişmanlık adı altında görsellik üzerine kurulu bir kavram ama kimsenin bunun hastalık olduğunun farkında olmadığını ve toplum olarak bebeklikten itibaren sağlıklı ve doğru beslenmeyi öğrenilmesinin gerektiğini belirtti. Sağlıklı ve doğru beslenip, egzersiz yapmak gerekliliğine vurgu yapan Dülger; birçok kronik hastalığın zemininde yer alan obezitenin halk tarafından iyi bilinmesinin ve gerekli önlemlerin alınması için bu Obezite Merkezi'nin açılışı ve proje'nin gerçekleştirilmesiyle elde edilen kazanımlar hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

T.C. Kültür Ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera Ve Balesi Genel Müdürlüğü Başkemancısı Deniz Aydın'ın sunduğu müzik dinletisi sonrasında katılımcılara sertifikaları, eğitimcilere teşekkür belgeleri ve çiçeklerinin sunulmasının ardından tüm katılımcılara teşekkür edilerek yeni proje ve eğitimlerde buluşmak temennisiyle proje sertifika töreni ile Obezite Merkezi açılış töreni sona erdi.