Ana içeriğe atla

Libya, Ürdün ve Tunuslu İş İnsanlarını Ağırladık

17 Temmuz 2018

Ankara Kalkınma Ajansı ev sahipliğinde Libya, Ürdün ve Tunuslu işadamlarına Ankara yatırım ortamı tanıtıldı. Heyet Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık'ı ziyaret etti. 16 Temmuz 2018 tarihinde Ankara Kalkınma Ajansı'nda başlayan program 18 Temmuz 2018 tarihinde tamamlandı.

16 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda Ankara Kalkınma Ajansı'nın yürüttüğü faaliyetler, yabancı yatırım teşvikleri ve ülkeler arası işbirliğinin arttırılması konuları görüşüldü. Ankara Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi tarafından Ankara'nın bölgesel kalkınma politikası, iş ve yatırım ortamı tanıtıldı. Ankara Kalkınma Ajansı'nın kamu, özel sektör, yerel yönetimler, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları arasındaki iş birliğini geliştirmek amacıyla sağladığı mali ve teknik destekler hakkında bilgi verildi. Toplantı sonunda Ankaralı gıda firmaları ile heyet B2B görüşmeleri gerçekleştirdiler.

Ankara Kalkınma Ajansının ardından heyet Ankara Gıda ve Tarım İl Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Ziyaret kapsamında heyete, Ankara Gıda ve Tarım İl Müdürlüğü çalışmaları hakkında sunum gerçekleştirildi. Programın ardından heyet Hacı Bayram-ı Veli Camisini ziyaret etti.

17 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleştirilen programda, heyet Ostim Organize Sanayi Bölgesi ve Uluslararası Gıda ve Tarım Konferadasyonu'na ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında kurumların tanıtımı yapıldı ve B2B görüşmeleri gerçekleştirildi.

18 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleştirilem programda ise heyet ile Stratejik Düşünce Enstitüsü ziyareti ve Beypazarı tanıtım gezisi gerçekleştirildi.