Ana içeriğe atla

Kooperatifçilik Geliştirme Eğitimi Tamamlandı

13 Eylül 2017

Ankara kırsalında kooperatiflerin kapasitesinin artırılması amacıyla yürütülen Kooperatifçilik Geliştirme Eğitimi tamamlandı. 

Kırsal kalkınmada önemli bir yeri olan kooperatiflerin kapasitelerinin geliştirilmesi; yönetim, planlama, inovasyon ve pazarlama gibi alanlarda bilgi ve kabiliyetlerinin artırılması ile rekabet güçlerinin iyileştirilmesi amacıyla Ankara Kalkınma Ajansı tarafından Bölgesel Kooperatifçilik Geliştirme Programı altında uygulanan Kooperatifçilik Geliştirme Eğitimi tamamlandı. 21-22-23 Ağustos ve 11-12 Eylül 2017 tarihlerinde 5 gün süreyle gerçekleştirilen eğitime;  tarımsal kalkınma, hizmet ve üretim, kadın girişimi ve turizm geliştirme gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteren kooperatiflerden 35 temsilci katıldı.

Uzman isimlerden eğitim

Eğitim kapsamında, Ankara İl Tarım Müdürlüğü uzmanları Necmettin Pehlivan ve Mehmet Çiçek ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü uzmanı Zehra Arslan Uysal katılımcıları kooperatif mevzuatı konusunda bilgilendirirken, Ankara Kalkınma Ajansı uzmanları Ecem Pınar Urhan ve Zeynep Tuğba Şavlı kooperatifçiliğe giriş ve stratejik planlama konularında sunum gerçekleştirdi.
Girişimcilik, iş planı hazırlama, markalaşma, pazarlama ve muhasebeye giriş eğitimleri, Üretkeniz Biz Kooperatifi ortakları Melek Bar Elmas ve Fatoş Somsa, iletişim ve takım çalışması eğitimleri Kalkınma Atölyesi Kooperatifi uzmanları Sinem Sefa Bayraktar ve Necmettin Yemiş tarafından verildi.
 
Program kapsamında ayrıca, Ankara İl Tarım Müdürü Bülent Korkmaz ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanı Özgür Güven katılımcılarla biraraya geldi. Bu kapsamnda katılımcılara kurum çalışmaları hakkında bilgi verilirken sorular da yanıtlandı. 
Projenin bir sonraki aşaması, Bölgesel Kooperatifçilik Geliştirme Programı altında kooperatiflerin üretim ve satış süreçlerine destek olunması için mentorlük ve danışmanlık faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi olarak belirlendi. Öte yandan, kooperatiflerin ilgili bulundukları alanlarda fuarlara  katılımlarının teşvik edilmesine yönelik  çeşitli çalışmalar yine Ankara Kalkınma Ajansı tarafından yürütülecek.