Ana içeriğe atla

Kolombiyalı Belediye Başkanları Ajansımızda

9 Ekim 2017

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) işbirliğinde Kolombiyalı Belediye Başkanlarından oluşan heyet Ankara Kalkınma Ajansı'nı ziyaret etti.

Görüşmede Ankara Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Şeref Furkan Ceylan ve Ankara Kalkınma Ajansı İş Geliştirme ve Strateji Birim Başkanı Dr. Coşkun Şerefoğlu tarafından Ankara yatırım ortamı, Türkiye'deki yerel yönetim tecrübeleri ve kalkınma politikaları, merkez ve yerel arasındaki kalkınma odaklı projeler hakkında heyete bilgilendirme yapıldı.

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen,  Ankara kırsalını teşkil eden alt-bölgelerde yenilikçi ve sürdürülebilir bir kırsal kalkınma sürecinin hızlandırılması için tarım ve tarıma dayalı sanayi, kırsal turizm ve sosyal girişimcilik çerçevesinde inovatif uygulamaların geliştirilmesi ve kırsala entegrasyonun sağlanmasını amaçlayan "Ankara'da İnovasyonu Kırsala Taşıyoruz" projesi Kolombiyalı Belediye Başkanlarının dikkatini çekerek, kendi bölgelerine uygulanması hususunda işbirliği talep ettiler.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık: "iki ülke arasındaki işbirliğine hazır olduklarını ifade ederek, Kolombiya ve Ankara arasındaki işbirliğin artması için ellerinden gelen desteği vereceklerini ifade etti."