Ana içeriğe atla

Kırsalda İnovasyon İçin Proje Hazırlama Eğitimleri

25 Eylül 2017

Ankara'nın kırsal bölgelerinde proje hazırlama kapasitesini artırmaya yönelik Proje Hazırlama Eğitimleri 25-26 Eylül 2017 tarihlerinde düzenlendi.

Ankara Kalkınma Ajansının, bölgede proje hazırlama ve yönetme gücünü artırmaya yönelik çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda, kırsalda inovasyonu geliştirmek amacıyla Ankara'nın çevre ilçelerinde faaliyet gösteren kurum ve kuruluş çalışanlarına proje hazırlama eğitimleri verildi. Ücretsiz olarak verilen eğitim programı Ankara Kalkınma Ajansı uzmanları tarafından 25-26 Eylül 2017 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Eğitim programı kapsamında, katılımcılara Avrupa Birliği (AB) ve diğer uluslararası fon kaynaklarının kullandığı "Proje Döngüsü Yönetimi (PCM)" ve "Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı" aktarıldı. Katılımcılar, bir fikrin projeye dönüşmesi için gerekli analiz ve planlama aşamaları hakkında edindikleri bilgiler doğrultusunda, proje fikirleri üzerinden çeşitli uygulamalar gerçekleştirdi. Ayrıca katılımcılara, proje döngüsü yönetimi mantığı, sorun, paydaş, hedef ve strateji analizi ile mantıksal çerçeve matrisi, faaliyet planı, bütçe hazırlama başlıklarında ve hibe programları başvuru formları hakkında bilgi verildi.

Proje Hazırlama Eğitimleri Büyük İlgi Görüyor

Ankara'da proje hazırlama ve yönetme kapasitesini artırmaya yönelik eğitimlerin devam edeceğini bildiren Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, bu alanda önemli mesafe alındığını vurguladı. 2017 yılında düzenlenen eğitimler ile 500'den fazla Ankaralıya ulaşıldığını belirten Şayık, yıl sonuna kadar rakamın 750'ye çıkmasını beklediklerini kaydetti. Eğitim programının büyük ilgi gördüğünü ve kurumlardan ciddi talep geldiğini hatırlatan Şayık, 2018 yılında programı içerik ve biçim olarak geliştireceklerini bildirdi.