Ana içeriğe atla

Kırsal İnovasyon Temalı Proje Üretimi Ayaş’ta Devam Ediyor

6 Ekim 2017

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan Kırsal İnovasyon Yol Haritasının uygulamaya geçirilmesi temelinde ilçelerde yürütülen proje üretimi amaçlı uygulamalı çalıştaylar devam ediyor. Çubuk'ta yapılan çalıştay ile başlayan toplantı serisinin ikinci ayağı Ayaş oldu.
Ayaş Kaymakamı Fatih ÖZDEMİR'in de katılım sağladığı etkinlikte Nallıhan, Beypazarı, Ayaş ve Güdül ilçelerinde görev yapan kamu ve sivil toplum kuruluş temsilcileri hazır bulundu. Çalışmada tarım ve tarıma dayalı sanayi, turizm ve sosyal kalkınma alanında ele alınan konularla üç adet proje üretilmiş oldu.
Tarım ve tarıma dayalı sanayi alanında alternatif enerji kaynaklarının kullanımı;  turizm alanında Ankara ilçelerinin de yer aldığı İpek Yolu Turizm koridoru, sosyal kalkınma alanında ise engelli vatandaşlarımız başta olmak üzere dezavantajlı gruplar için sosyal çiftlik modeli üzerine bir fikir pratiği yapıldı. Görüşmelerin ardından ilçe kaymakamı Fatih ÖZDEMİR makamında da ziyaret edilerek ilçe hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.