Ana içeriğe atla

Kendi Yolunun Lideri Olmak Programı Gerçekleşti

18 Şubat 2020

Ankara Kalkınma Ajansı ve TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu iş birliği ile mesleki ve teknik eğitimi destekleme faaliyetleri kapsamında Aktaş Atatürk Mesleki Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) ve Abidinpaşa Mesleki Teknik Anadolu Liselerinden oluşan öğrencilere "Kendi Yolunun Lideri Olmak" başlıklı bir kariyer programı düzenlendi.

ASO Sürekli Eğitim Merkezinde düzenlenen programa ASO Başkanı Nurettin Özdebir, TOBB Ankara KGK İcra Komitesi Başkanı Belma Yılmazyiğit, ASO Yönetim Kurulu Üyesi Aytaç Dinçer, 5N1K Akademi Genel Müdürü Yasemen Çalışkan, Hidromek A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü Eliz Sahillioğlu ile Elmed A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Sinan Kabakcı ve çok sayıda meslek lisesi öğrencisi katıldı.

Programın açılışında konuşan ve öğrencilere tavsiyelerde bulunan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, bilginin çok hızlı üretilip çok hızlı tüketildiğini belirterek, "Artık çeşitli iletişim teknikleriyle bilgiye ulaşmak çok kolay. İnternette aradığınız her şey önünüze geliyor. Nasıl ki ülkeler arasında rekabet varsa, sizlerin de dünyadaki diğer akranlarınızla aranızda çok ciddi bir rekabet var. Onun içindir ki ne bildiğiniz değil, bildiğinizle ne yaptığınız önemli. Sizler toplumun neye ihtiyacı olduğunu çok iyi bilmelisiniz.  Dünyadaki rekabet artık buna göre şekilleniyor" dedi. Teknolojideki hızlı gelişim ve dönüşüm ile iş dünyasındaki insan gücünün yerini robotik sistemler ve yapay zekanın alacağını belirten Özdebir, "Önümüzdeki 10 yıl içinde niteliği ve mesleği olmayan 8 milyon kişi işsiz kalacak. Bu insanların kendisini geliştirmesi gerekiyor. Meslek sahibi ve niteliği olan kişilerin de edindiği bilgiyle, becerisiyle kendini geliştirmesi gerekiyor. Sizler bu ortamda avantajlı ve çok şanslısınız. Günümüz teknolojisine uygun çok önemli ve değerli eğitimler alarak geleceğe hazırlanıyorsunuz. Mesleğinizi sevin ve mesleğinizde en iyi olmaya gayret gösterin" diye konuştu.

TOBB Ankara KGK İcra Komitesi Başkanı Belma Yılmazyiğit ise öğrencilere kariyer planlamaları konusunda bazı tavsiyelerde bulundu. Yılmazyiğit, "Sizlere verebileceğim en büyük nasihat, amacınızın olması ve o amacınız doğrultusunda ilerlemenizdir. Yaşlandığınızda 'Ben kimim, beni nasıl tanıyorlar?' diye kendinizi tarif edebilmek ve bu sorunun içini doldurabilmek; 'İyi bir mimardım, iyi bir evlattım, iyi bir anneydim, iyi bir isim bıraktım' diyebilmektir. Gençken hedeflerinizi ortaya koymalı ve ona göre yaşamalısınız. Nasıl hatırlanmak istiyorsanız, öyle yaşayacaksınız. Ben hala yeni şeyler öğrenmeye, öğrendiklerimi aktarmaya çalışıyorum" diye konuştu.

Açılış konuşmalarından sonra Elmed A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Sinan KABAKCI, OSEP 2011 Mezunu ve Ustabaşı Ahmet Yurduseven, OSEP Mezunu, Elektrik Elektronik Mühendisi Mehmet Çağrı Kayacı, Sasan Sağlık A.Ş. Koordinatör ve Yönetim Kurulu Üyesi Neslihan Şan ve OSEP 2016 Mezunu Montaj Ustası Ogün Aysoy başarı hikayelerini anlattı.

Ardından 5N1K Akademi Genel Müdürü Yasemen Çalışkan "Kendi Yolunun Lideri Olmak" ve Hidromek A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü Eliz Sahillioğlu "Başarıya Giden Yolda Fark Yaratmak" konulu sunum gerçekleştirdiler.

Programın sonunda öğrenciler, bölgede yer alan Hidromek ve Manas Elektronik firmalarını ziyaret ettiler.