Ana içeriğe atla

Kadın Girişimcilere Yönelik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

14 Ağustos 2017

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen Kadın Girişimcilere Yönelik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 14 Ağustos 2017 tarihinde başladı. Eğitim 17 Ağustos 2017 tarihinde tamamlanacak.

Ankara'da kadın girişimciliğinin desteklenmesi ve kadınların ekonomik hayata katılımlarının artırılması amacıyla Ankara Kalkınma Ajansı tarafından Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi başladı.

Ankara Kalkınma Ajansı binasında düzenlenen eğitim KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı (UGEP) çerçevesinde yürütülecek. Girişimci adayları 4 gün boyunca 32 saat ilgili konularda uzmanlardan eğitim alacak. Dört farklı bölümden oluşan eğitimde;  girişimcilik kavramı, işletme kavramı ve işletme fonksiyonları, iş planı kavramı ve öğelerine yönelik konular ile iş modeli ve iş planına yönelik atölye çalışmaları kavramları kursiyerlere aktarılacak.  Eğitimi başarıyla tamamlayan girişimci adayları KOSGEB tarafından onaylı sertifika sahibi olacak ve KOSGEB desteklerine başvurabilecek.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık; "Eğitim ile hâlihazırda proje fikri olan ancak ticari işletme sahibi olmayan kişilerin eğitimden yararlanarak girişimci olmaları ve girişimcilerin ürünlerinin ticarileştirilmesi hedefleniyor." dedi.