Ana içeriğe atla

I. Ankara Instagram Fotoğraf ve 2. Ankara Temalı Afiş Yarışmaları Sergi ve Ödül Töreni

27 Nisan 2018

1.Ankara Instagram Fotoğraf Yarışması ve  2.Ankara ve Kültürel Değerler Temalı Afiş Yarışması'nın ödülleri 26 Nisan 2018 tarihinde gerçekleşen törenle sahiplerini buldu.

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen 1.Ankara Instagram Fotoğraf Yarışması ve 2. Ankara ve Kültürel Değerler Temalı Afiş Yarışması'nda başarılı olan eser sahiplerine ödülleri, Ankara Point Otel'de gerçekleşen ödül töreninde verildi. Törene, Ankara Kalkınma Ajansı yetkilileri ve yarışma jürilerinden, Ankara Kalkınma Ajansı Kurumsal İletişim Birim Başkanı Gökhan Canlı, Ankara Reklamcılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bora Hızal, Fotoğraf Sanatçıları Hakan Olgun,Müge Altınalan ve Fotoğraf Eğitmeni M. Zeki Güven'in yanı sıra eser sahipleri, fotoğrafçılar ve sanatseverler katılım sağladı. Açılış konuşmalarıyla başlayan törende, 1.Ankara Instagram Fotoğraf Yarışması ve 2.Ankara ve Kültürel Değerler Temalı Afiş Yarışmasında ödül alan eserlerin sahiplerine ödül ve sertifikaları takdim edildi. Sertifika töreninin ardından Pelin Aydar tarafından trio dinletisi gerçekleştirildi.

Ankara'nın tarihi ve kültürel değerlerini ve doğal manzaralarını yansıtan eserleri içeren 1.Ankara Instagram Fotoğraf Yarışması kataloğu ve 2.Ankara ve Kültürel Değerler Temalı Afiş Yarışması kataloğu ödül töreninde davetlilerin beğenisine sunuldu.

Birincisi gerçekleştirilen, Ankara Instagram Fotoğraf Yarışmasında, #Ankaradagezilecekçokyervar etiketini ekleyip, @cityofankara instagram hesabından bahsederek paylaşan 316 fotoğraf değerlendirilmişti. Yarışmada birincilik ödülünü Maksut ÇUBUK, ikincilik ödülünü Muhammed DİLER, Üçüncülük ödülünü F. Dilek UYAR aldı. Birinci mansiyon ödülünü Giray KOCAMAN, ikinci mansiyon ödülünü Aynur BOSTAN, üçüncü mansiyon ödülünü Abdullah DURMAN almaya hak kazandı.

2. Ankara ve kültürel Değerler Temalı Afiş Yarışması'nda 278 afiş değerlendirilmişti. Yarışmada birincilik ödülünü Özge KANDEMİR, ikincilik ödülünü Ömer ÇAM, üçüncülük ödülünü Berke İNCE alırken; Burcu KAYNAR, Eda BİLGİÇ ve Cenk ALPARSLAN'ın eserleri de mansiyon ödülünü almaya hak kazandı.  Seçici kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucunda toplam 17 afiş ise sergilenmeye layık görüldü.