Ana içeriğe atla

Güdül Cittaslow Olmaya Hazırlanıyor

27 Şubat 2020

"Sakinliğin ve Huzurun Diyarı Güdül Cittaslow İçin Hazırlanıyor" projesinde imzalar atıldı.

Ankara Kalkınma Ajansının 2019 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenmesi uygun bulunan ve Güdül Kaymakamlığının başvuru sahibi olduğu proje için sözleşme imzalandı. İmza törenine, Güdül Kaymakamı Doğan Dinç, Güdül Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın ile Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık katıldı.

Cittaslow (Yavaş Şehir) Hareketi

İtalya'da başlayan ve uluslararası bir ağ olan "cittaslow" (yavaş şehir) hareketi, şehirlerin yerel, doğal ve tarihi kaynaklarına öncelik vererek sürdürülebilir kalkınmasını hedefleyen bir yaklaşım olarak son yıllarda büyük ilgi topluyor. Günümüzde sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için yavaş şehir ağının önemli fırsatlar sunduğuna dikkat çeken uzmanlar, ağa katılan şehirlerin ziyaret edilme oranlarının arttığını vurguluyor. Türkiye'den 17 yerleşim yerinin olduğu ağ içerisinde Güdül, Ankara'dan ağa katılan ilk yer olma potansiyelini taşıyor.

Ankara Kalkınma Ajansının sunduğu destek ile Güdül ilçesi Cittaslow Hareketi içerisinde yer almak için önemli bir adım atmış olacak.