Ana içeriğe atla

Güçlü Eğiticiler Güçlü Kooperatifler Projesi Kooperatif Ziyaretleri

10 Ağustos 2017

Güçlü Eğiticiler Güçlü Kooperatifler projesi kapsamında 9 Ağustos 2017 tarihinde Beypazarı Bostancıları Üretim ve Pazarlama Kooperatifi ziyaret edildi.

Güçlü Eğiticiler Güçlü Kooperatifler Projesi kapsamında hazırlanacak 'Kooperatifçilik Alanında İyi Uygulama Örnekleri Videoları'nın çekimi için, proje ortaklarından Beypazarı Kaymakamlığı'nın işbirliğiyle Beypazarı Bostancıları Üretim ve Pazarlama Kooperatifi ziyareti gerçekleştirildi. Ziyaret kapsamında Ankara Kalkınma Ajansı uzmanlarından Ecem Pınar Urhan ve Zeynep Tuğba Şavlı Beypazarı Bostancıları Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Başkanı Ahmet Gencer ve diğer kooperatif yönetim kurulu üyeleri ile görüştü. Yapılan görüşmede Ahmet Gencer'den kooperatif hakkında bilgi alındı ve kooperatifin çalışma alanları ziyaret edildi.

Proje kapsamında hazırlanacak videolar ile başarılı kooperatif örnekleri üzerinden kooperatifçiliğin tanıtımını yapmak ve olumlu bir kooperatifçilik algısı yaratmak hedefleniyor. Videolarda kooperatiflerin başarı öykülerinin yanı sıra, karşılaştıkları zorluklar ve bu zorlukların üstesinden nasıl geldikleri de aktarılacak.

Güçlü Eğiticiler Güçlü Kooperatifler projesi ile Ankara'da faaliyet gösteren kooperatiflerin geliştirilmesi için yerel ve uluslararası ortakların bilgi ve deneyimleri çerçevesinde bir eğitim programı tasarlanması sonucu kooperatiflerin güçlenmesi amaçlanıyor. Bu çerçevede, güçlenen kooperatiflerin hem ekonomik değer hem de sosyal fayda artışı sağlaması ve bu yolla merkez ile çevre arasında kalkınma farklılıklarının azalması bekleniyor. Eylül 2016'da faaliyetleri başlayan ve 24 ay sürecek proje, Ağustos 2018'de tamamlanacak.a