Ana içeriğe atla

Girişimcileri Destekleyen Hacettepe Hamle Hızlandırıcı Programı Açılış ve Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

19 Ekim 2018

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Hacettepe Teknokent tarafından yürütülen ''Hacettepe Hamle Hızlandırıcı Programı'' projesinin açılış toplantısı 16.10.2018 tarihinde Hacettepe Teknokent konferans salonunda gerçekleştirildi.

Ar-Ge firmalarının ve genç girişimcilerin yoğun ilgi gösterdiği açılış toplantısına; üniversite rektörleri ve rektör yardımcıları, organize sanayi bölgelerinin yöneticileri, TÜSİAV, TOSYÖV, Türkiye Bilişim Derneği, teknoloji geliştirme bölgesi yöneticileri ile farklı alanlarda çalışan çok sayıda akademisyen katılım sağladı.

Açılış konuşmalarında, Hacettepe Teknokent A.Ş. Genel Müdürü İlyas Yılmazyıldız, Hacettepe Teknokent A.Ş. olarak 'Hacettepe Hamle Hızlandırıcı Programı''na büyük önem verdiklerini ve bu projenin birçok girişimcinin önünü açacağını ifade etti.

Hacettepe Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Hacettepe Teknokent A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu ise Türkiye'nin dünyanın başkenti olduğunu ve Hacettepe Teknokent olarak bu başkente yakışır çalışmalar yürütmeye çalıştıklarını söyledi. Teknokent yönetiminde yenilikleri yakından takip ettiklerini ifade eden Gökçeoğlu, bu doğrultuda firmalara sadece yer sağlamak yerine onların yetkinliklerini artırıcı eğitimler ve programlara yer verdiklerini vurguladı.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık konuşmasında; Ankara Kalkınma Ajansı olarak amaçlarının Ankara'daki girişimci ekosistemini geliştirmek olduğunu ve bu doğrultuda girişimcilik ekosistemine katkı sağlayan projeleri desteklemeye hazır olduklarını belirtti.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Haluk Özen ise; büyük milletlerin büyük ideallerinin olduğunu, bu necip milletin büyük ideallerini de gençlerin gerçekleştireceğini ve Hacettepe ailesi olarak tüm yatırımlarını bu doğrultuda ve bu bilinç içinde yaptıklarını ifade etti.

Açılış konuşmalarından sonra "Hacettepe Hamle Hızlandırıcı Programı"nın tanıtım sunumu Proje Koordinatörü Ezgi Güntürkün tarafından gerçekleştirildi. Sunumda ''Hacettepe Hamle Hızlandırıcı Programı''nın Ankara Kalkınma Ajansının İleri Teknolojili Ürün Ticarileştirme Mali Destek Programı kapsamında desteklendiği, 18 ay sürecek proje kapsamında gerçekleşecek programın, 20 girişimci ile 3 tematik alanda, 3 grup için 6 aylık bir çalışma programı şeklinde planlandığı aktarıldı. Programın eğitim, danışmanlık ve mentorluk hizmetleri üzerine kurgulandığını ifade eden Proje Koordinatörü Güntürkün, amaçlarının girişimci firmaların teknolojik olgunluk seviyesini arttırarak ticaret hacimlerini ve yatırımcı ile ilişkiler konusunda yeteneklerini geliştirmek olduğunu belirtti.

Tanıtım programı, Hacettepe Teknokentin Kuluçka – Ön Kuluçka ve Prototipleşme Merkezi ziyaretiyle son buldu.