Ana içeriğe atla

Girişimcilere E-Ticaret Eğitim Fırsatı

2 Ağustos 2017

Ankara Kalkınma Ajansı ve Kadın İşveren ve Sanayiciler Derneği (KAİSDER) iş birliğinde düzenlenen "E-Ticaret Eğitimleri" 01 Ağustos 2017 tarihinde başladı. İki grup halinde yürütülecek eğitim programı 13 Ağustos 2017 tarihinde tamamlanacak.

Ankara Bölge Planı öncelikleri doğrultusunda; Ankara'nın ticaret hacminin artırılması, Ankara'daki kurum ve kuruluşların e-ticaret kapasitelerinin geliştirilmesi amacıyla yürütülen eğitim programı, konusunda uzman kişiler tarafından ücretsiz olarak veriliyor.

Eğitim programında; e-ticarete giriş, dijital müşteri, e-ticaret süreçleri ve iş modelleri, e-ticaret yatırımı, kullanıcı deneyimi ve tasarım, e-ticaretin finansmanı, dijital markalaşma, pazarlama ve varlık yönetimi, veri analizi, e-ticaret hukuku, siber güvenlik ve e-ticaret trendleri başlıklarında konular anlatılacak. 18 saatlik programda ayrıca, ulusal ve uluslar arası başarı hikayeleri paylaşılırken, başarılı sonuçlanmayan örnekler üzerinde de durulacak.

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından daha önce de düzenlenen ve büyük ilgi gören e-ticaret eğitimlerine, Ankara'da faaliyet gösteren işletme sahipleri, çeşitli firmaların pazarlama sorumluları, e-ticaret alanında iş kurmak isteyen girişimciler, ürünlerini internet üzerinden satmak isteyen kooperatif ortakları katılıyor. 

Eğitimler hakkında görüşlerini bildiren Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık: "Firmalarımızın küresel ölçekte rekabet edebilmeleri için e-ticaret kavramını ve e-ticaretin usul ve yöntemini en iyi şekilde bilmeleri ve uygulamaları gerekmektedir. Bu eğitimler sonrasında e-ticaret yoluyla ürünlerini satışa sunan üreticilerin sayısının artmasını bekliyoruz." dedi.