Ana içeriğe atla

Gelenekten Yeniliğe Ebruyla Sof Kumaşı Üretimi

14 Haziran 2019

Kızılcahamam Kaymakamlığı himayelerinde, Kızılcahamam Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen folklor şenliği ile "Gelenekten Yeniliğe Ebruyla Sof Kumaşı Üretimi" projesi ve Yıl Sonu Sergisi'nin açılış toplantıları 13 Haziran 2019'da Halk Eğitim Merkezi bahçesinde ve binasında gerçekleştirildi.

Proje ve sergi açılışına Kızılcahamam Kaymakamı Mehmet Yıldız, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Kızılcahamam Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Özbek, Kızılcahamam'da görevli yöneticiler, kamu görevlileri, öğrenciler ve diğer davetliler katılım sağladı.

Proje açılışında konuşan Kızılcahamam Kaymakamı Mehmet Yıldız beş yıllık Kızılcahamam Kaymakamlığı süresince Ankara Kalkınma Ajansı ile bölgesel kalkınma anlamında birçok iş birliği geliştirildiği ve çok sayıda projeye mali destek sağlandığı bilgisini vererek, bu süreçten memnuniyetlerini ifade etti. Bundan sonraki süreçte de Kalkınma Ajansı ile iş ve faaliyet birlikteliğinin devam edeceğini aktardı.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, konuşmalarında Kızılcahamam'daki deneyimli proje ekibi sayesinde kaliteli proje başvurularının olduğunu belirterek, başta proje ekibine olmak üzere takdirlerini dile getirdi. Ajans olarak geleneksel sanatın markalaşması için çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirten Şayık, özellikle tiftik ve sof kumaşı üretimi alanında Ankara'nın eski itibarını kazanabilmesi ve katma değeri yüksek bu kumaş ve tasarımların endüstriyel bir şekilde üretilmesi için gayret sarf ettiklerini söyledi.

Kızılcahamam Halk Eğitim Merkezi Müdürü Gürkan Hazar ise "Gelenekten Yeniliğe Ebruyla Sof Kumaşı Üretimi" projesi hakkında yapılan faaliyetler ve şimdiye kadarki proje çıktıları hakkında bilgi verdikten sonra, geçen dönemde Halk Eğitim Müdürlüğü'nün yapmış olduğu eğitimler ve faaliyetleri aktardı. Proje kapsamında üç atölyenin kurulduğunu belirten Hazar, bu atölyelerden çıkan ürünlerin sergisinin yer aldığı bir çalışma yapıldığını söyledi.

Proje ve Yıl Sonu Sergisi açılışında ortaokul öğrencileri tarafından yapılan halk oyunları gösterisi ile proje çıktısı olan atölyelerde dokunmuş ve ebru ile boyanmış kıyafetlerin defilesi yapıldı. Ardından bina içerisinde yer alan sergi ve proje çıktıları ziyareti için kurdele kesme merasimi düzenlendi ve ürünlerin üretim sürecinde yer alan sanatçılarla birebir görüşmeler yapıldı.