Ana içeriğe atla

Endonezya Büyükelçiliği’nden Ankara Kalkınma Ajansı’na Ziyaret

14 Mart 2018

Endonezya'nın Ankara Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı S. Sayoga Kadarisman ve Başkatip Haryadi Satya, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık'ı ziyaret etti. Ziyaret esnasında Ankara İlinin tarihi ve kültürel değerleri tanıtılarak Ankara yatırım ortamı anlatıldı. Ortaklaşa düzenlenebilecek organizasyonlar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Elçi Müsteşarı Sayoga Kadarisman, Ankara'daki üniversitelerde okuyan 150'nin üzerinde Endonezyalı üniversite öğrencisi bulunduğunu belirtti. Ankara Kalkınma Ajansı tarafından yabancı öğrencilere yönelik düzenlemekte olan dış ticaret eğitimlerinden bahsedildi. İleride Endonezyalı öğrencilerin üniversitelerinden mezun olması ile birlikte, karşılıklı dış ticaretin artırılmasını mümkün kılmak için altyapı oluşturulacak şekilde dış ticaret eğitimi verilmesi konusunda uzlaşıldı. Ayrıca Ankara Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisinin, yabancı yatırımcılara sağlamış olduğu izin ve ruhsat işlemlerindeki kolaylaştırıcı faaliyetler hakkında bilgi verildi.

Elçi Müsteşarı Sayoga Kadarisman, Ankara'da bulunan teknokentlerin ileri teknoloji düzeyinde firmaların bulunması nedeniyle geçmişte Ajansın İskandinav ülkelerine düzenlemiş olduğu teknokent ziyareti programı gibi Ankara Kalkınma Ajansı organizasyonunda düzenlenebilecek teknokent ziyaretine iştirak edebileceklerini belirtti.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Endonezya pazarının Ankara'lı firmalar nezdinde yeni ticari fırsatlara açık olduğunu ve karşılıklı kazan-kazan felsefesi ile ticari işbirliklerin geliştirilmesi gerekliliğini vurguladı.  Bu fırsatların ileride iki ülkenin dış ticaretine katkı sağlayacak şekilde kazanımların sağlanması için Ankara Kalkınma Ajansının ve Endonezya Büyükelçiliği'nin ticari ilişkilerden sorumlu yetkililerinin ortaklaşa çabaları ve işbirlikleri ile geliştirilebileceği konusunda görüşlerini ifade etti.