Ana içeriğe atla

EMITT’te Ankara Rüzgarı

26 Ocak 2018

Dünyanın sayılı, Türkiye'nin en büyük turizm fuarı olan 22. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) kapılarını açtı.

Fuarda modern bir tasarımla yer alacak Ankara standı, Ankara Valiliği himayelerinde, Ankara Kalkınma Ajansı'nın koordinasyonunda muhteşem bir organizasyon ile yer alıyor. 25 – 28 Ocak 2018 tarihlerinde  İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapılacak fuarda Ankara standında, Ankara'nın yöresel ürünleri ve Ankara'nın turistik bölgeleri ziyaretçilere tanıtılacak.

Fuarda Ankara standını İstanbul Valisi Vasip Şahin ve beraberindeki vali heyeti ziyaret etti. İstanbul Valisi Vasip Şahin'e ve beraberindeki heyete, Ankara'nın yöresel ürünleri ikram edildi ve Ankara ilçe stantları gezdirildi. Ziyaret sonunda İstanbul Valisi Vasip Şahin'e "Sakarya Şehitleri Zafer Anıtı"  maketi hediye edildi.

Fuara, Ankara Vali Yardımcısı Fatih Ahmet Kurt, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri katılım sağladı.

Ankara standında, Altındağ Belediyesi, Beypazarı Belediyesi, Çubuk Belediyesi, Kızılcahamam Belediyesi, Polatlı Belediyesi, Keçiören Belediyesi, Şereflikoçhisar Belediyesi, Kalecik Belediyesi, Safari Grup, Polatlı Anadolu Bacıları Kooperatifi ile yerel ürünleri teşhir edecek sanatçılara yer verilecek. Stantlarda Ankara ilçelerinin tanıtımı yapılacak.

Ankara standında, telkâri işlemeciliği, ipek iğne oyası, ipek kozasından ipek çekimi etkinlikleri, doğal tekstil ürünleri, taş bebek, Agat Taşı, turşu, tuz ürünleri, dokuma, bez, şal, pekmez reçeli, çam kozalağı reçeli, çam kolonyası gibi yöresel ürünler tanıtılarak Deri, Ahşap Yakma, Heykel Tıraş ustalarına da yer verilecek.

Ankara'ya Büyük İlgi

Fuarda Ankara standı ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. Ziyaretçiler Ankara standında Ankara ilçe stantlarını gezerek, Ankara standında hatıra fotoğrafı çektiler. EMITT Fuarı organizasyon ekibi tarafından Ankara standına teşekkür plaketi verildi.

Şayık: EMITT önemli bir platform

Ankara Kalkınma Ajansı'nın 6 yıldır EMITT Fuarında yer almasının onurunu yaşadıklarını vurgulayan Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık şu değerlendirmelerde bulundu: "EMITT gibi önemli bir platformda yer almak, Ankara'nın tanıtımına katkı sağlamak son derece önemli. Her yıl, EMITT'te başkente yaraşır bir şekilde yer almak için paydaşlarımızla çalışmalar yürütüyoruz. Standımızla, tanıtım materyallerimizle, sunumlarımızla dikkatleri Ankara' ya çekmeyi hedefliyoruz. Burada, bizimle yer alan tüm kurum, kuruluşlarımıza teşekkür ederim." dedi.