Ana içeriğe atla

EMITT 2018 Hazırlık Toplantısı

14 Aralık 2017

Ankara Kalkınma Ajansı EMITT Fuarı hazırlık çalışmaları kapsamında 14 Aralık 2017 tarihinde Ajans binasında 2. toplantısını gerçekleştirdi.

25 – 28 Ocak 2018 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı – EMITT, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları'nın kurumsal sponsorluğunda, KOSGEB'in desteğiyle ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği'nin (TYD) iş ortaklığında gerçekleşecek.

Dünyanın en önemli turizm fuarlarından olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı – EMITT için Ankara, yine Ankara Valiliği himayesinde ve Ankara Kalkınma Ajansı koordinatörlüğünde hazırlanıyor. Ankara'nın tarihi ve turistik yönlerinin, yöresel ürünlerinin ve el işi ürünlerinin 'Ankara  Standı'nda turizm profesyonellerine ve ziyaretçilere sunulması hedefleniyor. Bu kapsamda toplantıya, Ankara Valiliği İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Ankara Kalkınma Ajansı Kurumsal İletişim Birimi yetkilileri, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Beypazarı, Çankaya, Haymana, Kalecik, Keçiören, Kızılcahamam, Şereflikoçhisar belediyelerinden ve Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği, Ankara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği temsilcileri katılım sağladı.

Toplantıda, Ankara'nın güçlü bir şekilde tanıtılmasının amaçlandığı fuara ilişkin bir önceki toplantıda yapılan görüşmeler üzerine görüş ve öneriler ele alındı.

2017 Yılında, 350 metre kare alanda Ankara Standı eski Ankara Evi, Eski Meclis Binası, Julian Sütunu, Hacı Bayram Cami ve Ankara Kalesi şeklinde tasarlandı. 2018 yılı Ankara standında, telkâri işlemeciliği, ipek iğne oyası, çivisiz fıçı yapımı, ipek kozasından ipek çekimi etkinlikleri, Seymen kıyafeti, taş bebek, ipek iğne oyası, yumurta oyma, kök boyalı yöresel kilim, dokuma, bez, şal, pekmez reçeli gibi yöresel ürünler tanıtılacak ve Çini, Tezhip, Ebru, Hattat, Bakırcı ustalarının katılımı planlanıyor.