Ana içeriğe atla

Dış Ticaret Eğitimi Sertifika Töreni

30 Mayıs 2018

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen "Dış Ticaret Eğitimi" sertifikaları düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Toplam 36 saat süren eğitimlerin sertifika töreni Ankara Kalkınma Ajansı binasında gerçekleştirildi.

Türkiye'de eğitim görmekte olan uluslararası Balkan öğrencileri ile Ankara'da faaliyet gösteren firma personellerine yönelik düzenlenen, "Dış Ticaret Eğitimi" tamamlandı.

Eğitimler ile Ankara'da faaliyet gösteren işletmelerin küresel rekabet güçlerinin artırılması, insan kaynakları gelişiminin desteklenmesi ve özellikle de Ankara'nın ihracat kapasitesinin artırılması hedefleniyor. Konusunda uzman ve deneyimli eğitmenler tarafından gerçekleştirilen eğitimlerin içeriği, dış ticaret esasları ile ilgili farkındalık oluşturmayı, temel düzeyde teorik ve uygulamalı bilgi ve beceri kazandırmaya olanak sağlamaktadır.

Eğitimde ayrıca, Balkan öğrencilerine Ankara sanayisini tanıtmak, Ankara'da dış ticaret yapan şirketlerle, dış ticaret yapma potansiyeli olan şirketler buluşturularak dış ticaretin gelişmesi amaçlanıyor. Bu eğitimler sayesinde uzun vadede, Türkiye ile Balkan öğrencilerin ülkeleri arasındaki ticaret köprüleri güçlenecek, oluşan dostluk ve arkadaşlıklar neticesinde Türkiye'den bu öğrencilerin ülkelerine ziyaret gerçekleştiren iş adamlarına tercüme ve danışmanlık gibi hususlarda destek verilecek ve katılımcılar arasında sosyal kaynaşma ve uyum sağlanmış olacaktır.