Ana içeriğe atla

Dilenmiyorum, Kazanıyorum, Kazandırıyorum Projesi

24 Ağustos 2017

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından organize edilen Sosyal Sorumluluk Platformu kapsamındaki projelerden Türkmen Göçmen Mülteci ve Sığınmacılarla Dayanışma Derneği (TÜGÖDER)'nin "Dilenmiyorum, Kazanıyorum, Kazandırıyorum Projesi" projesinin iş birliği protokolü 23.08.2017 tarihinde Ankara Kalkınma Ajansı'nda imzalandı.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Türkmen Göçmen Mülteci ve Sığınmacılarla Dayanışma Derneği arasında imzalanan protokol ile Türkiye'deki yetim, dul ve savaş mağduru göçmenlerin girişimcilik eğitimine katılımları sağlanarak meslek sahibi olmaları amaçlanıyor. Böylece içinde bulundukları olağanüstü durumlardan dolayı maddi ve manevi desteğe ihtiyaç duyan göçmenlerin ekonomik alanda da toplumun diğer alanlarında olduğu gibi entegrasyonunun sağlanması ve gelecek beklentilerinde oluşacak pozitif değişmeler sonucunda uyum sorunlarının giderilmesi hedefleniyor.

İşbirliği protokolü, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Köylü ve Türkmen Göçmen Mülteci ve Sığınmacılarla Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Tevfik Bingöl tarafından imzalandı. 
Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Köylü yaptığı konuşmada, çok önemli bir proje için işbirliği yapılmakta olduğunu belirterek başarılı bir uygulama süreci yaşanmasını umduğunu söyledi. 

TÜGÖDER Dernek Başkanı Mehmet Tevfik Bingöl ve Başkan Yardımcısı Vahiba Çaker de proje ile yetim, dul ve savaş mağduru göçmenlerin eğitim fırsatlarına ulaşmalarına ve meslek edinmelerine katkıda bulunmayı amaçladıklarını ifade ettiler. TÜGÖDER yöneticileri Ankara Kalkınma Ajansı'na ve Cansuyu Derneğine projeye sundukları maddi-manevi katkıdan dolayı teşekkürlerini sunarak konuşmalarını sonlandırdı.
Sosyal Sorumluluk Platformu adına konuşma yapan Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık ise Platform kapsamında yer alan bir projeye destek oldukları için Cansuyu Dernek Başkanı Köylü 'ye teşekkür ettiklerini ifade etti. Ayrıca platformun işleyişi ve bulunan sponsorlar ile gönüllüler hakkında bilgi vererek, sosyal sorumluluk platformunun kurulma amacını da Ankara ekosisteminde sosyal sermayenin güçlendirilmesi ve farkındalığın arttırılması olarak özetledi.
İmzalanan iş birliği protokolü ile birlikte, Sosyal Sorumluluk Platformu'nda yer alan 28 projeden dokuzuncusuna destek sağlanmış oldu. Yeni dönem proje başvuru sürecine başlayan ve www.sosyalsorumluluk.org.tr adresinden yayın yapmakta olan Platform, diğer projeler için iş birliği, sponsor ve gönüllü arayışlarına devam ediyor.