Ana içeriğe atla

Çubuk Ev Tipi Turşuculuk ve Kırsal Kalkınma Projesi

15 Eylül 2017

Ankara Kalkınma Ajansı'nın 2015 Yılı Sürdürülebilir Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklenen ve Çubuk Belediyesi tarafından yürütülen Çubuk Ev Tipi Turşuculuk ve Kırsal Kalkınma Projesi kapanış toplantısı ve Turşu Fabrikası Açılış Töreni 15 Eylül 2017 tarihinde Çubuk'ta yapıldı.

Çubukluların büyük ilgi gösterdiği programa, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, Ankara Kalkınma Ajansı Program Yönetimi Birim Başkanı Zekai Efeoğlu ve Proje uzmanı Mehmet Fatih Türker katıldı.

Törende konuşan Çubuk Belediyesi Başkanı Tuncay Acehan Ankara Kalkınma Ajansı ile ilçede yürütülen ikinci proje olduğuna dikkat çekti. Daha önce Agat Taşı'nın katma değere dönüştürülmesi için proje yürütüldüğünü ve başarıyla tamamlandığını hatırlatan Acehan, desteklerinden dolayı Ankara Kalkınma Ajansı'na teşekkür etti. Amaçlarının kaliteli turşu üretmek ve doğru pazarlama tekniklerini kullanmak olduğunu belirten Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan tesisin uygun kooperatife devredileceğini bildirdi. 
Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık da konuşmasında, Ankara'nın değerlerinin modern yöntemler ile tekrar hayata kazandırılması ve katma değere dönüştürülmesinin önemine değindi. Şayık, Çubuk ilçesinin yöresel değerleri olan Agat Taşı ve Çubuk Turşusu'nun geliştirilmesini ve ilçe istihdamına katkı sağlamasını amaçlayan projeler için Belediye Başkanı'na ve proje çalışanlarına teşekkür etti.

Çubuk Turşusu Fabrikası Kuruldu

Proje ile ünlü Çubuk turşusu imalatının iyileştirilmesi ve pazarlama altyapısının oluşturularak rekabet gücü kazandırılması amaçlanıyor. Kurulan fabrika ile ilçede üretim ve istihdam olanakları artırılırken proje ile "Çubuk Turşusu'nun marka değerini artırmaya yönelik pazarlama stratejileri geliştirildi. Proje kapsamında belirlenen ilk hedef grubu Çubuk'ta yaşayan işsizler olarak belirlendi. İkinci hedef grup olarak çiftçilikle geçimlerini sağlayan ilçeye bağlı köylerde yaşayan halk projeye dahil edildi. Projenin 'Çubuk Turşusu' markasını tüm Türkiye'ye ve yakın coğrafyaya tanıtması bekleniyor.