Ana içeriğe atla

Bosna Hersek Belediyeleri Bilgi ve Tecrübe Paylaşımı

13 Eylül 2017

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB), Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) işbirliğinde "Bosna Hersek Belediyeleri Bilgi ve Tecrübe Paylaşımı" programı düzenleniyor. 12 Eylül 2017 tarihinde başlayan program 16 Eylül 2017'ye kadar devam edecek.

Program ile bir araya gelen belediye çalışanları tecrübe paylaşımında bulunacak. Program kapsamında Bosna Hersekli belediyelere, Türkiye'deki yerel yönetim tecrübeleri ve kalkınma politikaları, merkez ve yerel arasındaki kalkınma odaklı projeler hakkında bilgilendirme yapıldı.

Program kapsamında Bosna Hersek'ten 20 belediye başkanı Ankara Kalkınma Ajansı'nı ziyaret etti. Ankara'nın "Yerel Yönetimlerde Kalkınma" tecrübelerine ilişkin olarak Ankara Kalkınma Ajansı tarafından yerel yönetimlere sağlanan mali destekler hakkında bilgi verildi ve Ankara Kalkınma Ajansı'nın kurumsal yapısı gelen ziyaretçilere tanıtıldı. Ayrıca, Bosna Hersek belediyeleri ile Ankara Kalkınma Ajansı arasında ileride yapılabilecek işbirlikleri ve çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.