Ana içeriğe atla

Ankara’nın En Güzel Afişleri Seçildi

6 Şubat 2018

Ankara Kalkınma Ajansı'nın Ankara ilçelerinin özellikli yönleri ile tanıtılması ve mevcut turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi hedefi doğrultusunda düzenlediği 2. Ankara ve Kültürel Değerler Temalı Afiş Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu.

2. Ankara ve Kültürel Değerler Temalı Afiş Yarışması kapsamında, Ankara'nın sahip olduğu yerel tabiat varlıklarını, yöresel ve turistik zenginliklerini "Ankara'da Gezilecek Çok Yer Var" mesajı ile işleyen toplam 278 afiş değerlendirildi. Yarışmada birincilik ödülünü Özge KANDEMİR, ikincilik ödülünü Ömer ÇAM, üçüncülük ödülünü Berke İNCE alırken; Burcu KAYNAR, Eda BİLGİÇ ve Cenk ALPARSLAN'ın eserleri de mansiyon ödülünü almaya hak kazandı.  Seçici kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucunda toplam 17 afiş ise sergilenmeye layık görüldü.

 

ÖDÜL

ADI SOYADI

Birincilik Ödülü

Özge KANDEMİR

İkincilik Ödülü

Ömer ÇAM

Üçüncülük Ödülü

Berke İNCE

Mansiyon

Burcu  KAYNAR

Mansiyon

Eda BİLGİÇ

Mansiyon

Cenk ALPARSLAN

Sergileme

Muhammed Saner ÖZTÜRKLER

Sergileme

Ömer ÇAM

Sergileme

Adem AYAZ

Sergileme

Abdullah VİDİNLİOĞLU

Sergileme

Aykut KUÇ

Sergileme

Bilal Uğur LİMAN

Sergileme

Buket AKBOYUN

Sergileme

Özge KANDEMİR

Sergileme

Dilan  EKİN

Sergileme

Fidan Hazal HASTÜRK

Sergileme

İbrahim ÖZVARIŞ

Sergileme

Necip ŞAHİN

Sergileme

Nur KURTKÖYLÜ

Sergileme

Gül SARI

Sergileme

Payam LATİFİ

Sergileme

Taha BEKİR MURAT

Sergileme

Fujer Selda GÜMÜŞ

 

2. Ankara Ve Kültürel Değerler Temalı Afiş Yarışması'nda birinciye 3.000 TL, ikinciye 1.500 TL, üçüncüye 1.000 TL, 3 adet Mansiyon ödülü için 500 TL ve sergilenmeye layık görülen 17 adet afiş için 200 TL ödül verilecek. Ödül Tutarı, katılımcılara ödül töreni sonrasında takdim edilecek. Seçici kurulun ödüle ve sergilenmeye değer gördüğü afişlerin sahiplerine, eserlerinin dereceye girdiğini ve sergilenmeye değer görüldüğünü ifade eden bir katılım belgesi verilecek. Ödül töreni tarihi ve yeri Ankara Kalkınma Ajansı resmi web sitesinden ve sosyal medya hesaplarından duyurulacak.

Yarışmayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Şayık, "Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz afiş yarışmasındaki temel amacımız, Ankara'nın ve özellikle ilçelerinin yöresel ve turistik değerlerinin ortaya çıkarılması ve tanıtılmasıydı. Ödül alan eser sahiplerini ve emek harcayan tüm yarışmacılarımızı tebrik ediyorum " dedi.