Ana içeriğe atla

Ankara’dan Emitt çıkarması

24 Ocak 2013

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT 17. kez kapılarını açtı. 24-27 Ocak 2013 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde ziyaret edilebilecek olan fuar, ilk 2 gün turizm profesyonellerini, 3. ve 4. gün ise tüm ziyaretçilerini ağırlayacak.

Ankara ise, Ankara Valiliği öncülüğünde, Ankara Kalkınma Ajansı ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da tüm ilçeleriyle birlikte tek çatı altında katıldığı Emitt Fuarı ile dünyaya açılıyor.

Açılışında Ankara Valisi Alâaddin Yüksel'in de ziyaret ettiği 260 m2'lik Ankara standı çatısı altında ilçe belediyeleri de kendi turizm zenginliklerini sergiliyorlar. Beypazarı, Nallıhan, Kalecik, Kızılcahamam, Keçiören gibi birçok ilçenin yer aldığı stantta Ankara Seğmenleri de bir gösteri yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Ankara standında

Emitt Fuarını ziyarete gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da Ankara standını ziyaret etti. Ankara Valisi Alâaddin Yüksel ile standı gezen Bakan Günay, Ankara'nın tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerinin tanıtılmasının çok önemli olduğunu vurguladı.

Fuarda dağıtılacak olan Ankara'nın tanıtım broşürü İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça, İtalyanca, Arapça, İspanyolca ve Çince olmak üzere 8 dile çevrildi. Ayrıca fuar boyunca, Ankara'nı ilçe belediyelerini temsilen katılacak olan birçok sanatçı da canlı performansları ile katılımcılara Ankara el sanatlarından örnekler sunacaklar.

Katılımcılar ayrıca, Ankara standında kurulacak olan 3 boyutlu ekran teknolojisi ile Ankara'nın tarihi ve turistik mekânlarını adım adım gezme imkânı bulacaklar.

Dünyanın 5′inci büyük turizm fuarı konumuna ulaşan EMITT'e, 70 ülkeden 4500 yerli yabancı turizm şirketi katılım için başvuru gerçekleştirdi. Ayrıca  EMITT Fuarı 2012 yılında 128 bin ziyaretçiyle önemli bir başarı gerçekleştirmişti.