Ana içeriğe atla

Ankara Temalı Satranç Takımı Tasarım Yarışması Sonuçlandı

15 Mart 2017

Ankara Kalkınma Ajansı Ankara Bölge Planı 2014-2023'de yer alan "Ankara'nın zengin kültürel, sanatsal ve tarihsel varlıklarının kentin sosyal hayatına ve turizme kazandırılması" hedefi doğrultusunda Ankara'yı yansıtan Anıtsal mimari yapılar, Ankara'nın tarihi, mitolojik ve etnografik öğeleri ve Ankara'nın kültürel ve turistik öğelerini konu alan satranç yarışması düzenledi.

Toplam 28 tasarımın değerlendirildiği yarışmada; ilk tur elemede 12 eser ikinci tura geçti. İkinci tur sonuç turunda ise 6 tasarım oy birliği ile birinci, ikinci, üçüncü, mansiyon ve jüri özel ödülü olarak dereceye girdi.

 

ÖdülAdı Soyadı
1Selim KOCAMAN
2Çiğdem ASLANTAŞ
3Hüseyin BARAN
MansiyonMehmet OĞUZ - Fatih KURTCAN 
MansiyonBeyza AKYÜZ
MansiyonMahmut Ferit AYDIN
Jüri Özel ÖdülüAyça Kıvanç HASDEMİR


Ankara Kalkınma Ajansı ve Gökyay Vakfı Satranç Müzesi tarafından Ankara Temalı Satranç Takımı Tasarım Yarışması'nda birinciye 10.000 TL, ikinciye 7. 5000 TL, üçüncüye 5.000 TL, 3 adet Mansiyona ise 1.000 TL, ödül verilecek. Ödül Tutarı, yarışmacılarımıza ödül sergi töreni sonrasında takdim edilecektir.  Dereceye giren yarışmacılara Katılım Belgesi verilecektir.

Yarışmanın ilk kez düzenlendiğine dikkat çeken Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık şu değerlendirmelerde bulundu: "İkonik anlamı olan eserlerin tasarım nesnesine dönüşmesi konusunda çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Ankara'yı simgeleyen anıtların, heykellerin satranç tahtası üzerinde hayat bulma fikrini son derece anlamlı ve yaratıcı buluyoruz. Özellikle amatör sanatçıların, gençlerin, öğrencilerin ilgisi bizi şaşırttı. Biz bu projeden, Ankara olarak tasarımı, anıtsal eserleri gündelik hayata katmaya yönelik projelere devam etmemiz gerektiğini anladık. Ödül alan eser sahiplerini ve emek harcayan tüm yarışmacılarımızı tebrik ediyorum."