Ana içeriğe atla

Ankara Kalkınma Ajansından Eğitime Teknik Destek

17 Şubat 2020

Ankara Kalkınma Ajansının 2019 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenmesi uygun bulunan başvurular için sözleşmeler imzalanmaya başlandı.

2019 Yılı Teknik Destek Programı son dönem başvurularından desteklenmesi uygun bulunan sekiz proje için imzalar atıldı. Sözleşmeler için imza töreni 17 Şubat 2020 tarihinde gerçekleştirildi. Törene; Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Çalışkan ile okul ve rehberlik araştırma merkezleri müdürleri katıldı.

Desteklenen Projeler

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, Eğitim Teknolojileri WEB 2.0 Araçlarının Kullanımı Kursu ve İleri Teknoloji Becerileri Geliştirme Eğitici Eğitimi başlıklı iki projesinin yer aldığı törende imzalanan diğer sözleşmeler şöyle sıralandı: Ankara Fen Lisesinin, Eğiticiler İçin Temel Kodlama ve STEM Odaklı Düşünme Eğitimi; Beypazarı Rehberlik ve Araştırma Merkezinin, Oyun Terapisi Uygulayıcı Eğitmen Eğitimi; Etimesgut Rehberlik Araştırma Merkezinin, Özel Öğrenme Güçlüğü Tanılamasında Kullanılacak Hızlı İsimlendirme Testi ve Erken Okuryazarlık Testi EROT Uygulayıcı Kursu; İMKB Sincan Kayalıboğaz İlkokulunun, Robotik Kodlama ve Algoritma Eğitici Eğitimi; Kazan Ticaret Meslek Lisesinin, Eğitimde 3 Boyutlu Tasarım ve Üretim; Nallıhan Halk Eğitim Merkezinin, Otonom Sistemler Tasarımları Eğitmen Eğitimi projeleri. Eğitim programlarının kurumsal kapasiteyi artırması bekleniyor, ayrıca yenilikçi eğitim uygulamalarının okullarda yerleştirilmesi hedefleniyor.