Ana içeriğe atla

Ankara Kalkınma Ajansı'ndan Bilişime eğitim desteği

28 Kasım 2012

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri (TGB) firmalarının sürdürülebilir başarısı için özellikle teknoloji ve Ar-Ge firmalarına tecrübe, bilgi kazanmalarını sağlamayı amaçlayan projenin sözleşmesi Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı ve ODTÜ Teknokent Genel Müdürü Mustafa İhsan Kızıltaş tarafından imzalandı.

Kızıltaş projenin çıkış noktasını şu şekilde özetledi: "Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde yer alan firmaların, proje ve teknoloji yönetimi işlerinin başarısı için; entegrasyon, proje entegrasyonu, proje yönetimi, sistem mühendisliği, ürün yönetimi, teknoloji yönetimi ve doküman, veri, iletişim yönetimi gibi yönetim metodlarına hakim olmaları gerekmektedir. Biz de bu sebeple Bilkent Cyberpark - Ankara TGB Kurucu ve İşletmeci A.Ş., Hacettepe Teknokent A.Ş., Gazi Teknopark A.Ş., Ankara Üniversitesi TGB Yönetici A.Ş. ile ortak olarak bu projeyi oluşturduk." Kızıltaş, Ankara Kalkınma Ajansı'na da Ankara'nın bilişimin de başkenti olması konusunda verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı da, Ankara'da var olan bilişim altyapısını ve sektörde çalışan kalifiye insan gücünü çok önemsediklerini belirtti. Ankara'nın 6 teknoparkı, buralarda çalışan kalifiye insan gücü ve patent sayısıyla Türkiye'nin önde gelen yenilikçilik merkezlerinden olduğunu söyleyen Balcı, "Bize düşen görev ilimizi bu özellikleriyle küresel bir Ar-Ge ve yenilikçilik merkezi haline getirmektir" diye konuştu.

Proje ile teknoloji ve sistem yönetimi konusunda teknokent projelerine uygun bilgi, tecrübe, ileri seviye (entegre) proje yönetimi konusunda bilgi, tecrübe ve uygulamaların kazandırılmış olması, gerçek yaşanmış proje başarısızlık sebeplerinin ve çıkartılan derslerin paylaşılarak farkındalığın sağlanmış olması, teknoloji projelerinde başarı indikatörlerinin özümsenmiş olması, şirketlerin sürdürülebilir teknoloji, sistem, ürün ve proje yönetimi yaklaşımını oluşturmasına katkı sağlanmış olması hedefleniyor.