Ana içeriğe atla

Ankara Kalkınma Ajansı Sosyal Girişimcilik Programı Devam Ediyor

19 Nisan 2019

Ankara'da sosyal girişimcilik ve sosyal inovasyon ekosistemini güçlendirerek toplumsal sorunlara etkili, sürdürülebilir çözümler bulmak ve toplumsal sorunların çözümünde bir model olarak sosyal girişimciliği yaygınlaştırmayı amaçlayan Ankara Kalkınma Ajansının bu amaçla düzenlediği Gençler için Sosyal Girişimcilik Programı devam ediyor.

12 Nisan 2019 tarihinde sosyal girişimcilik modelinin tanıtımıyla başlayan programa, sosyal girişimcilik alanında iş fikri olan gençler büyük ilgi gösterdi. Sosyal girişimcilik alanında iş fikrini geliştirmek isteyen 246 genç Ankara Kalkınma Ajansı Gençler için Sosyal Girişimcilik Programı'na başvurdu. Programa katılmak üzere eğitim, çevre, engelliler, yaşlılar, toplumsal cinsiyet eşitliği, gençler ve çocuklar, mülteci ve göçmenler gibi tematik alanlarda çeşitliliğin sağlanmasına özen gösterilerek on altı ekip belirlendi.

Eğitimin ilk oturumunda sosyal girişimcilik iş modeliyle ilgili detaylı bilgi alan ekipler, 19 Nisan 2019 tarihinde düzenlenen eğitimde iş fikirlerini olgunlaştırmaya başladı. Programa katılım sağlayan sosyal girişimci adaylarına farklı sosyal girişim modelleri ve bu modellerle kurulan sosyal girişimleri tanıtıldı.  İkinci oturuma konuk olarak katılım sağlayan Otsimo kurucularından Zafer Elçik ile teyit.org platformu kurucusu Atakan Foça kendi deneyimlerini katılımcılarla paylaşırken, sosyal girişim kurma sürecine dair soruları da yanıtladı.